Februāris 26., 2003


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
18:52 - mērens šoks par kristīgo literatūru :)
grūtniecēm un zīdošām māmiņām vajadzētu aizliegt lasīt kristīgos žurnālus vai vismaz adekvāti brīdināt par iespējamām sekām. vismaz es te nesen dabūju vienu tādu, un kā pirmo uzšķērdu fu, uzšķīru aborta fotogrāfiju, kā otro - izteikti gotisku sievieti, kas no izteikti gotiska kausa dzēra, nu, pieņemsim, ka vīnu (pie tam viņa bija labā, nevis kāds no dēmoniem (piemēram, evolūcijas dēmons)), tad vēl dabūju redzēt čūsku (kas pārvērtusies par viltīgo Darvinu), pāris Boša bildītes un vēl pāris, kas izskatās tā, kā būtu gleznojis Bošs, ja dzīvotu mūsdienās... mnja. un man likās, ka CoF krekliņi mēdz būt apdrukāti ar asiņainām un šausmīgām bildītēm.

// a es no [info]lupus noskatījos, blame him! :)

(14 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


[User Picture]
From:[info]lord_andrey
Date:26. Februāris 2003 - 19:05
(Link)
hmmm, uzreiz sagribējās palasīt kaut ko kristīgi orientētu...
From:[info]bohemian_boy
Date:27. Februāris 2003 - 00:01

Uzbrukums zemapziņai

(Link)
Diemžēl jebkura kristīgā literatūra (sākot ar Bībeli) ir orientēta uz mērķi pakļaut cilvēku prātus un izveidot vienotu labi vadāmu un ietekmējamu masu. Nju tas, ka Bībele māca, ka kungs ir Dieva vietnieks zemes virsū, jau visiem ir labi zināms fakts, bet tā saucamie svētdienas kristieši un citi līdzīgi tipiņi uz to vienkārši piever ačeles :D un par Darvinu runājot...vispār...visa viņa teorija ir dupsī - tagad ir pierādīts, ka Neandertālieši izmira...he he...laikam jau mēs tomēr būsim radušies no kaut kādiem citiem mērkaķīšiem :)))
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:27. Februāris 2003 - 00:13

Re: Uzbrukums zemapziņai

(Link)
actually, no šāda redzes viedokļa skatoties, jebkura literatūras (un/vai mākslas forma) ir uzbrukums zemapziņai, kuras mērķis ir pakļaut cilvēku prātus :) un bieži vien - izveidot vienotu, labi vadāmu un ietekmējamu masu. atšķirība tikai tajā, kam un cik labi tas izdodas :P
From:[info]bohemian_boy
Date:27. Februāris 2003 - 02:02
(Link)
Jautājiens Tev kā jaunajai māmiņai...vai Tu savu mazo mīļumiņu nokristīji? Un ko Tu domā mācīt savam bērnam par Dievu, kad viņš paaugsies...kad pienāks laiks viņam šādas tādas patiesībiņas pastāstīt?
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:27. Februāris 2003 - 02:35
(Link)
grūts jautājums...
kristījuši vēl neesam, lai arī tāda doma ir bijusi un varbūt arī kādreiz to izdarīsim (jo mēs abi, lai arī reti par reliģiju runājam, ticam, ka pastāv kautkas laps, kas mazus bērniņus sargā un tā :) ne jau nu obligāti kristīgais dievs (visticamāk, ka tam nau būtiska reliģiskā konfesija), bet vispār; un kristīšanās jau par ļaunu nenāktu)
un droši vien apmēram tā es arī bērnam stāstīšu, ka ir kaut kas liels un labs, kas mūs visus sargā; ka ir cilvēki, kas domā, ka to var atrast baznīcā, citi atkal kaut kur citur meklē, bet nav svarīgi, kur meklēt, un pat nav svarīgi - ticēt vai nē, galvenais ir mīļot i sevi, i citus, i visu pasauli... kaut kā tā. ar uzsvaru uz mīlestību, nevis uz patiesību.
man jau pašai tās attiecības ar kristietību tādas ir, kā ir; apmēram 12 gadu vecumā totāli vīlos tajā pasākumā un tikai nesen sāku vētīt jamo idejas - kuras pieņemt, kuras ne. ideja par mīlestību man patika vislabāk, un tā jau ir rodama visur kur :)
From:[info]bohemian_boy
Date:27. Februāris 2003 - 10:47

Paldies vecākiem!

(Link)
Man palaimējās - mani vecāki atstāja man iespēju izvēlei! Mazs bērns neizprot kristīšanas procesu. Viņš nezina, ka tādā veidā viņš tiek ieskaitīts to ļaužu pulkā, kas balstās uz reliģiju, kura ilgus gadsimtus ir lējusi asinis (Krusta kari) un no liekulīgām mācītāju mutēm sludinājusi aklu padevību, kura noniecinājusi Dabu un nolikusi cilvēku par radības kroni.
Es izvēlējos tādu pagānisku ceļu - nedaudz no mūsu senču mantojuma, nedaudz no citu tautu senčiem. Būt harmonijā ar sevi, ar Dabu ar Dievu...un kā jau Tu minēji...ideja par mīlestību. Un to es mācīšu saviem bērniem! Vai baznīca un visa "varenā" kristīgā pasaule var sniegt man to tuvību ar Visumu, ko es izjūtu ieejot mežā? Laikam jau tomēr ne:)
From:[info]teeja
Date:27. Februāris 2003 - 11:37

Re: Paldies vecākiem!

(Link)
Kristus mācībai ar baznīcu ir tikpat liels (mazs?)sakars kā dzimtsarakstu nodaļai ar mīlestību :(
From:[info]bohemian_boy
Date:27. Februāris 2003 - 15:55
(Link)
Taisnība ir...bet tomēr, ņemot arī pašu Bībeles tekstu - ir ļoti daudzas jocīgas lietas... Lielākā problēma jau ir tā, ka Bībeli nav rakstījis Kristus, bet daudzi dažādi cilvēki, un viņi to ir darījuši daudzu gadsimtu laikā. Bībeles teksts lielākā vai mazākā mērā tika mainīts līdz pat 9. gadsimtam. Pieļauju, ka no pamatdomas tur ir maz kas palicis un tomēr un tomēr... Dievs nav tāds, kā viņš ir attēlots Bībelē - Dievam nevajag, lai viņa priekšā kristu uz ceļiem un aurotu: "Svēts, svēts!!!" (palasiet Jāņa atklāsmes grāmatu...nē, labāk nelasiet :)! )
From:[info]teeja
Date:27. Februāris 2003 - 17:08

esmu lasījusi.

(Link)
varbūt paskaidrosi, "kas no pamatdomas ir maz palicis Bībelē"... "Kāds Dievs ir attēlots Bībelē"... un kas ir tās "jocīgās lietas"? vienkārši tu izsaki ļoti daudz nepārdomātu, virspusēju spriedumu lai apgāztu mācību, kas nebūt nav ne virspusēja ne ar vienu pirkstu apgāžama.
From:[info]bohemian_boy
Date:28. Februāris 2003 - 15:27
(Link)
Njea! Es nesaku neko tādu, kam es pats pilnībā neticētu...bija laiks, kad cītīgi pētīju dažādu reliģiju svētos rakstus - varu minēt konkrētus piemērus no Bībeles, kur ir sastopamas nejēdzības, neloģismi un pretrunas...ja izdosies to failiņu sameklēt un ja kādam būs interese, varbūt kādreiz nopubliskošu...
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:27. Februāris 2003 - 11:40

Re: Paldies vecākiem!

(Link)
nez, es, būdama ne-īpaši-kristīga, savu kristīšanu neuztveru kā kauko sliktu, kas man nedotu iespēju izvēlēties :) patiesībā man šis fakts pat tīri labi patīk. no otras puses, iesvētīta vai laulāta baznīcā es neesmu un nezinu, vai kādreiz būšu (kas laikam gan ir šķērslis mana bērna kristībām).

nujā, bet bērna kristīšana un padarīšana par kristieti tomēr ir divas ļoti dažādas lietas. tas viens, un otrs - ļoti daudz cilvēka attiecībās ar reliģiju maina cilvēki, kas viņam dod pirmo ieskatu reliģijā; es ticu, ka daudzi mācītāji & citi kristieši ir labi cilvēki, kas cenšas palīdzēt citiem labākajā sev zināmajā veidā, tāpat kā daudzi no viņiem ir kretīni. tas pat nav no reliģiskās pārliecības atkarīgs.
From:[info]teeja
Date:27. Februāris 2003 - 11:39
(Link)
man liekas, tu esi lasījusi vai nu sektantisko luterāņu izdevumu Dzīvības vārds, vai Sargtorni vai arī kaut ko katolisku... daļa teoloģisko virzienu btw piekrīt evolucionismam, lai gan darvins patiešām vairs nekur nav modē, ne tikai baznīcā :).
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:27. Februāris 2003 - 11:51
(Link)
jā, taisnība, Dzīvības vārds :) A ko es varēju zināt, ka zem tik jauka nosaukuma šitādas šausmas slēpjas? :)

Darvinam jau es arī neticu, bet tam, ka viņš ir pārvērtusies čūska, arī tā kā ticēt negribas ;)
honeybee - mērens šoks par kristīgo literatūru :)

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba