Februāris 19., 2003


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
12:56 - pārdomas par cilvēka dabu ;)
šķiet, jebkurā jomā, kur vien kaut kas tamlīdzīgs ir iedomājams, pastāv sava "mafija", kas par kaut kādiem nopelniem (piemēram, objektīvi ilgāku darba periodu, lielāku pieredzi, atbilstošāku domāšanu, pareizajiem sakariem, whatever) ir izpelnījusies nerakstīti, bet vispāratzīti augstāku statusu. un tie tad nu arī pēc saviem subjektīvajiem kritērijiem paceļ vai nogremdē jebkurus jaunpienācējus; šie "subjektīvie kritēriji" var būt jebkādi - gan kvalitativi, gan kvantitatīvi, gan no garastāvokļa, gan seksuālās orientācijas atkarīgi. reizēm nogremdē tos, no kuriem potenciāli var izveidoties nopietns sāncensis. reizēm nogremdē tos, kurus vienkārši nepazīst. whatever. katrā ziņā "mafijas" lēmumus par vienmēr objektīviem saukt nekādi nevar, tāpēc arguments par "evolūcijas teoriju" un "sugas attīstību" ir kaķim zem astes.

secinājumi?
"stiprākie izdzīvo?" - jā, pēc šī modeļa izdzīvo tie, kam bieza āda, stipri elkoņi un gara bārda. bet vai tas ir tas, kas mums akurāt vajadzīgs? lai izdzīvo tie, kam po par citu viedokli un visas sfēras attīstību?
"labākais izdzīvos"? - sorry, bet kurš ir tik gudrs, lai noteiktu, vai Gundega Repše ir "labāka" par Martu Pujātu? un pēc kādiem kritērijiem, lūgtum?
"konkurences cīņa?" - jā, ok, konkurences cīņa tajos lauciņos, kur ir ko dalīt. bet konkurences cīņu literātu vidū, piemēram, es absolūti nesaprotu, jo vismaz LV uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmi tie literāti kas ar savu literātismu pelna naudu. vai kādas citas materiālas vērtības. tad kāpēc plēsties un nīdēt savus brāļus, ja, ibio, tāpat nevienam nekāds taustāms labums no tā neatlec? kuram paliek labāk no tā, ka blakus nav cita cilvēka, kurš arī labprāt padzīvotos attiecīgajā sfērā? bez tam - konkurences cīņa uz dzīvību un nāvi, nevis cenšoties būt labākam kā konkurentam, bet cenšoties konkurentu nobeigt un vēl paspārdīt, NAV tas, ko labie onkuļi šajā terminā sākotnēji gribēja ielikt (un kam konkurences cīņa vispār ir vajadzīga.)

un nestāstiet man par eliti un to, ka tas viss pasākums nodrošina kādu mistisku "kvalitātes zīmogu". šis "elitārums" ir pazīstams arī ar vārdu "snobiskums" un "kvalitātes zīmogs" ir pazīstams ar vārdu "stagnācija". un dažu labu ideja par to, ka savstarpēja konkurence divu līdzīga profila un vienāda informācijas nesēja mēdiju vidū ir nepieļaujams un nīdējams pasākums, ir vispār ārpus manas saprašanas. piemēram, kāpēc gan mums nedrīkstētu būt divi iknedēļas literārie izdevumi? (citus piemērus piemeklējiet paši gan interneta vidē, gan citur.)

un, ja nu kādam kaut kas nepieleca, tad ļoti labi, ka nepieleca. acīmredzot jūsu mazajā pasaulītē šitāds bezpreģels vēl nau ielauzies. cerēsim, ka arī neielauzīsies.

un pamēģiniet tikai kāds te pīkstēt iz sērijas "redz, honeybee te par mani raksta, bet baigi nepareizi raksta, es jums neesmu nekāda mafija, es esmu labais krusttētiņš". ibio.

(11 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


[User Picture]
From:[info]smejmoon
Date:19. Februāris 2003 - 13:07
(Link)
gremdee vai neatbalsta?


----
teevocis Smejmoons juus glaabs .. :)
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:19. Februāris 2003 - 13:46
(Link)
tieši gremdē... vismaz citādi nevar nosaukt neobjektīvu kritiku tāpēc-ka-tu-neesi-mūsējais, kā arī ignorēšanu pasākumos, kuri ir vienīgie Latvijā (tipa labu textu nepublicēšana "Karogā" - tas gan ir vairāk piemērs, nevis apsūdzība, jo Karoga pēdējā laika politiku nepārzinu)

anyway škrobe jau ir par to, ka šitais te pastāv ne tikai literatūrā (kuras att. iekš LV es pārzinu labāk, tāpēc arī piemēri no turienes), bet visur... :( webdizainā, piemēram - ļoti izteikti :( un daudz kur citur droši vien arī ir tas pats. tā ka šaubos, vai tu viens kauko izglābsi ;)

(ir jau izņēmumi, dzeja.lv ideja, piemēram, bet zīmīgs ir arī fakc, ka šī ideja piemīt cilvēkiem, kas NAV mafija, nevis, piemēram, Mārim Čaklajam ;))
[User Picture]
From:[info]smejmoon
Date:19. Februāris 2003 - 13:50
(Link)
tu tagad saproti, ka tu iedzen veelvienu naglu pro zaarkaa?

un tu saproti, kapeec man ir miilji amatieri?

karaa kaa jau karaa .. so f.it ;-)
From:[info]jerrym
Date:19. Februāris 2003 - 15:09
(Link)
nu mīļā labā sirds nu kāpēc tu lj-cut nelieto :((
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:19. Februāris 2003 - 15:24
(Link)
lai tavu friendžurnālu pied***tu, kā tu vari to nesaprast???

bet ja nop, tad lj-cut tiek lietots tad, kad es negribu savu tekstu visiem ierīvēt degunā. tagad gribu.

to smej - tādu profesionāļu zārkā es ne vienu vien naglu iesistu :) un vēl smiltis ar pa virsu uzbēršu ;) [neuztvert burtiski]
[User Picture]
From:[info]savaadaisu
Date:19. Februāris 2003 - 15:44
(Link)
Njāāā ... HB kāds ir nokaitinājis! Dies pasarg tagac pagadīties ceļā mazajai raganiņai Honeybee! :)
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:19. Februāris 2003 - 16:03
(Link)
gigi :)
From:(Anonymous)
Date:19. Februāris 2003 - 17:19

RE: pārdomas par cilvēka dabu ;)

(Link)

Mjaaaa. Paliek interesanti. Kas tad ir tik nelabi aizskaaris kaadu?
Bet Smejmoon ir taisniiba - jauki buut amatierim.



viegli iesirms literaaraaraas druvas amatieris
[User Picture]
From:[info]skuka
Date:20. Februāris 2003 - 00:15
(Link)
Hmm, nu repše toč nav labāka par pujātu, - tas ir pēc maniem kritērijiem, bet ar kritērijiem jau ir tā ķibele, ka katram tie arī IR savi, un patiešām var būt arī atkarīgi kā no seksuālās orientācijas, tā sociālās piederības vai škiras apziņas:)))

A bet vai tad pujātu kautkam nepielaiž?
Es nezinu, - es tik pajautāju, - nebija radies tāds iespaids. Laikam es par maz zinu, par tālu stāvu:)
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:20. Februāris 2003 - 02:40
(Link)
nea, vārdi ir izvēlēti randomā :))) pujātu visam pielaiž un repše nau mafija ;)
[User Picture]
From:[info]skuka
Date:20. Februāris 2003 - 10:01
(Link)
Toties pujātam, ņemot vērā viņa vecumu, vēl ir lielas iespējas par mafiju kļūt;)
honeybee - pārdomas par cilvēka dabu ;)

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba