Janvāris 5., 2005


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
00:46 - divas nesaistītas domas
ko tu darītu, ja piepildītos viss, ko tu patlaban vēlies? iztēlojies - pat tad, ja šī vēlme ir "kļūt par dievu", iztēloties taču mēs varam.
vai tev būtu ko darīt? vai arī visu vēlmju piepildījums novestu strupceļā? vai tavās vēlmēs ir kaut kā absolūta sasniegšana vai arī nonākšana produktīvākā situācijā?

un vēl: ko nozīmē "izprast pasauli"? - tā mainās daudz ātrāk, nekā mēs spējam to aptvert, prāts vienkārši nespēj izsekot pasaules kustībām, maiņām un veidiem, tāpēc katra atklāsme ir ar īsu-īsiņu derīguma termiņu, katra atklāsme ir gandrīz vai ar atpakaļejošu datumu, jebkura izteikta doma kļūst par meliem, jebkura atziņa nozīmē, ka šī atziņa ir jāatmet un jāvirzās tālāk,
(hm, kas nozīmētu to, ka man būtu jāatmet atziņa, ka jāatmet katra sasniegta atziņa?)

jocīga sajūta - taustīties cauri neskaidrām domām un neskaidriem vārdiem, kā mežā, purvā, miglā, naktī. kā lietū, kad katrai gaismai ir oreols.
un tad pēkšņi: uzzibsnījums, pēkšņi ļoti un neticami skaidrs redzējums, kas izrādās tikai vīzija esam.

(10 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


From:[info]carnival
Date:5. Janvāris 2005 - 00:58
(Link)
un kā vēl saistītas domas!

ja pieņem to dieva teoriju. tad jau tiešām pasauli nevar kārtīgi izprast, ja dievam var kaut kur kaut vai zemapziņā ienākt prātā visu apgriezt otrādi. pasaule mainās nepārtraukti, jo šīs te "par dievu kļuvušās" būtnes domas ir pretrunīgas, ved strupceļos un rot ceļu ārā no tiem.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:5. Janvāris 2005 - 01:02
(Link)
khm.
principā sanāk tā, ka cilvēks, kura VISAS vēlmes tiktu piepildītas, gandrīz neizbēgami sajuktu prātā. vai, pareizāk, dzīvotu daudzās paralēlās realitātēs vienlaicīgi (jo būtībā jau lielākā daļa vēlmju ir savstarpēji konfliktējošas).
From:[info]filozofs
Date:5. Janvāris 2005 - 15:14
(Link)
mhm, sajuktu prātā un izdarītu suicīdu, ja tas vispār būtu iespējams.
Tiekšanās pēc pilnības - vot, dzīves jēga. Nevis sasniegšana.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:5. Janvāris 2005 - 15:25
(Link)
ar suicīdu būtu grūti, jo nav jau tā, ka cilvēks varētu 100% droši vēlēties nomirt, t.i., vienmēr būs daļa no viņa, kas to nevēlēsies, tā ka droši vien rezultātā puse no viņa atmirtu un otra puse dzīvotu.

bet pēc tavas attieksmes sanāk, ka, ja tev piedāvātu sasniegt pilnību jau šodien, tu no tās atteiktos? un pēc tam varētu godprātīgi tiekties pēc "pilnības", zinot, ka patiesībā nemaz nevēlies to sasniegt?
From:[info]filozofs
Date:5. Janvāris 2005 - 15:34
(Link)
Suicīda būšana ir, protams, atkarīga no paša cilvēka, taču es noteikti nevarētu "veģetēt". Ja man piedāvātu, grābtu ciet, kā likts. Un tad tikai pēc kāda laiciņa saprastu, kādu sūdu man ir iesmērējuši.

Un par cik es būtu visvarens, atņemtu sev spējas un izdzēstu atmiņu. Hm, kaut arī tikpat labi es varu sev visu laiku dzēst atmiņu un iegūt pilnību no jauna.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:5. Janvāris 2005 - 15:44
(Link)
sanāk tā, ka tu tiecies pēc kaut kā tāda, ko sasniedzis, vai nu iznīcinātu sevi, vai arī atgrieztos sākuma punktā.
From:[info]filozofs
Date:5. Janvāris 2005 - 15:46
(Link)
Mhm, tā sanāk. Vai tad ar Tevi tā nav?
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:5. Janvāris 2005 - 15:58
(Link)
baidos, ka man nav vēlmes "sasniegt pilnību". drīzāk man varētu būt vēlme "harmoniski iekļauties pasaules gaitā", kas nozīmētu - apjaust visu, kas notiek pasaulē, atklāt rakstu un likumības, kas ir tam visam pamatā un vienmēr atrast pareizo, pieskaņoto atbildi uz to. pieļauju, ka sajūta varētu būt sasodīti jauka - skatīties pasauli kā deju, kā kaleidoskopu. un vismaz tajos nedaudzajos brīžos, kad man kaut kas līdzīgs ir izdevies, tas ir sagādājis tādu baudu, ka man diez vai būtu kas pretī šo baudu izjust nemitīgi.

tas nenozīmē atteikties no ciešanām, tas nozīmē drīzāk vienmēr zināt, kāpēc viss notiek tā, kā notiek, un kāds ir tā iespaids uz pārējiem. un zināt, ka raksts ir skaists, pat tad, ja manai niecīgajai personai sāp.
From:[info]unknown
Date:5. Janvāris 2005 - 01:20
(Link)
1 Rastos uzreiz vietā citas vēlmes :) Drīzāk jau vajadzības. Vēlmes izklausās kā luxuries bez kā mierīgi var iztikt.

2 Izprast savas attiecības ar pasauli. Vai savu vietu tajā. Vai tamlīdzīgi pēc katra nopelniem un iespējām. Atklātās pamatidejas nemainās, tikai paplašinās un rada vietu citiem meklējumiem.
Vecais (labais) dzīves jēgas jautājums ap ko viss vienmēr griežas, lai arī cik tālu (ne)gribētos aizbēgt. Kas nenovēršami noved pie "kas būtu, ja būtu" (bet nebūs, oij kā nebūs) ;)
From:[info]alison
Date:5. Janvāris 2005 - 16:40
(Link)
viss ko pashlaik veelos ir speet piedziivot KATRU mirkli "pa iistam", nepalaist tos vienus bez manis staigaaties
vai taas buuutu saapes vai prieks
***
citreiz ir jauki, ja nepiepildaas viss, ko veelamies
honeybee - divas nesaistītas domas

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba