Decembris 6., 2004


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
11:17 - poligāmija

(66 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


From:[info]dark_entrant
Date:6. Decembris 2004 - 22:41
(Link)
pag pag. es te par tāda tipa selekcionēšanu neaz nerunāju, tai arī, protams, vajadzētu atvēlēt savu vietu, bet te nebija par to. tomēr sorry, bet pret tevis piedāvāto modeli nedrīkst izturēties tik vieglprātīgi kā to īstenot gribi tu, jo tas tiešām varētu ne pie kā laba nenovest. lai īstenotu šādas pārmaiņas nedrīkst notiekošo atstāt pašplūsmā, bet ir jāievieš stingra un kontrolēta uzraudzība.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:6. Decembris 2004 - 22:53
(Link)
tu esi kontroles frīks, tāpat kā es esmu brīvas izvēles frīks :)
From:[info]dark_entrant
Date:6. Decembris 2004 - 23:48
(Link)
kā tu vispār spētu realizēt šādu modeli ar brīvas izvēles palīdzību?
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:7. Decembris 2004 - 01:51
(Link)
eh?
dieva dēļ, tas modelis tak nav nekas super ekskluzīvs, tas vienkārši ir tas, ko cilvēki reāli dara (t.i., drāžas pa labi pa kreisi, atskaitot tos, kas ir tikumīgi un/vai respektē savu pastāvīgo partneru pozitīvos priekšstatus par monogāmiju), atšķirība ir tikai tur, ka šajā gadījumā tas notiktu bez vainas apziņas un sabiedrības nosodījuma.

tev jau nu būtu vajadzējis saprast, ka viss tas sākās tikai tāpēc, ka es pārdomāju domu par uzticības nepieciešamību vispār, un nonācu pie secinājuma, ka kļūda ir nevis neuzticīgos cilvēkos, bet monogāmijā kā sabiedrības normā. un tas stulbais darvinisms ir tikai pseidointelektuāls pamatojums tam, ko es atbalstu tīri subjektīvi.
From:[info]dark_entrant
Date:7. Decembris 2004 - 09:22
(Link)
jautājums paliek spēkā, ibio. ok - tas būtu veids kā cilvēki justos labāk, bet tas viss tik vienkārši nav izpildāms. un ja jau par to visu spried tik globāli arī vajag padomāt vai un kā tas būtu iespējams globālā mērogā, nevis tikai tavā dzīvē, jo cilvēks, kurš savu dzīvi dzīvo tikai pēc saviem ieskatiem un principiem nav nekas vairāk par sasodītu hipiju ;)
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:7. Decembris 2004 - 10:45
(Link)
cilvēks, kurš savu dzīvi dzīvo tikai pēc saviem ieskatiem un principiem nav nekas vairāk par sasodītu hipiju ;)

es esmu sasodīts hipijs.

labi, ja nopietni: protams, tas nav tik vienkārši izpildāms, tas ir "kas būtu, ja būtu" modelis, kurš būtu realizējams, ja sabiedrībai būtu cita morāle, cita reliģija, cita ģimenes struktūra. tā ir pasaule, kurā es gribētu dzīvot (varbūt ;)), bet pāriet no mūsdienu sabiedrības uz tādu būtu maksimāli grūti. Značit nevajag. Acīmredzot cilvēki jūtas labāk, dzīvojot ar dubultmorāli, nevis atzīstot un pieņemot sevi.

// piedod, nav vairs iekāriena par šito runāt, savu es esmu pateikusi & domāju jau par ko citu.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:7. Decembris 2004 - 01:56
(Link)
atkārtoju iebildi nr.3: kas attiecas uz to, par ko pārtaps cilvēks kā suga, ja tam atļaus vairoties, atlasot gēnus pēc dabiskas (instinktīvas), nevis kontrolētas izvēles - nezinu, nezinu, nevaru iedomāties. bet man ir pietiekami liels pofigs par cilvēkiem (da noslaucīt šito fakino sugu no zemes virsas!), lai tas man nesagādātu milzu raizes. precīzāk - jebkas ir labāks par to, kāds cilvēks ir tagad, pat ja šis "jebkas" ir cilvēku iznīkšana. katrai sugai anyway pienāk brīdis, kad populācija strauji samazinās, un cilvēkiem nudien būtu pēdējais laiks prasties.
honeybee - poligāmija

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba