Novembris 27., 2004


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
10:29 - Jautājums par Dievu

(15 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


[User Picture]
From:[info]refused
Date:27. Novembris 2004 - 13:31
(Link)
tā tiešām ir.man šķiet,tas tikai tādēļ,ka cilvēki nespēj saprast,kā kaut kas tāds vispār var būt un tāpēc pieņem,kādu skaidrojumu.tā viss kļūst vienkāršāk.senie latvieši nezināja,ka zibens un pērkons ir pilnīgi normāla parādība,tāpēc nolēma,ka tas droši vien ir pērkondievs.
būtībā jau dievi,kā personas ir radušies tāpēc,ka mums vienkārši ir vajadzējis ar kādu parunāt,izsūdzēt bēdas un atvieglot ciešanas.vispārzināms fakts-ja tu kādam vari atklāt savas sāpes,tev kļūst nedaudz vieglāk.bet gadsimtu gaitā tas viss ir izkropļojies,un ir radies tas stulbais uzskats par Dievu kā personu,kas mums visu spēj iedot-vajag tikai palūgt.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:27. Novembris 2004 - 13:40
(Link)
ui, ļoti pavirša un nepārdomāta interpretācija par Dieva (precīzāk, priekšstata par Dievu ;)) izcelsmi. galu galā primitīvajā pasaules uzskatā dievi nav nekas "nenormāls" vai "nedabisks", gluži otrādi, viņi ir dabas daļa. un ne jau nu tāpēc, lai kaut ko izskaidrotu, viņi ir radušies. bez tam maģija radās pirms reliģijas, t.i., pirmais bija uzskats, ka cilvēks var ar savu spēku piespiest dabu mainīties, un tikai tad radās uzskats, ka pastāv dievi, kam kaut ko jālūdz.
honeybee - Jautājums par Dievu

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba