Novembris 26., 2004


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
19:36
Būtībā jau atbildi uz saviem šīsdienas jautājumiem es izlasīju pirms dažām dienām Džozefa Kempbela "The Way of Myth". Ideja aptuveni tāda: cilvēks, kas dzīvo kā lops, sekojot saviem dzīvnieciskajiem instinktiem un vēlmēm, ir sliktāks par jebkuru dzīvnieku. Bet cilvēks, kas ir pieredzējis "otro piedzimšanu", sācis dzīvot garīgu, intelektuālu (šo vārdu labākajā nozīmē), t.i., izpratnes pilnu dzīvi, ir pacēlies pāri dzīvnieku pasaulei, pacēlies pāri citu cilvēku pasaulei.
Gribas tikai pajautāt, cik tad ir to cilvēku, kas šo otro piedzimšanu ir pieredzējuši un spējuši neatkrist atpakaļ cilvēka-lopa stāvoklī.
Bet tā jau atkal ir nepareiza, duālistiska uztvere. Patiesībā visi ir apgaismoti, tikai ne visi to zina; un varbūt tie, kas to nezina, ir krutāki par tiem, kas to zina (sevis kā garīgas būtnes apzināšanās ir tikai solis ceļā uz sevi kā garīgu būtni).

Bet es tagad esmu ceļā. Es tagad esmu aizgājusi no cilvēkiem savā tuksnesī, un, paskatoties atpakaļ, es spēju izjust vien riebumu un nicinājumu.
Un ir tik grūti turpināt ceļu.

(9 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


[User Picture]
From:[info]zum
Date:26. Novembris 2004 - 20:40
(Link)
Aha, un pāris dateļaugļu pēc saulrieta :P
From:[info]murse
Date:26. Novembris 2004 - 20:40
(Link)
es esmu piedzīvojusi :) bet man neviens nav devis garantijas, ka es nekritīšu atpakaļ. tamdēļ tā piedzimšana ir katru dienu jāatjauno un jāpadziļina.
es gan te runāju par savu personisko pirmās/otrās dzimšanas līmeni, kas varbūt nav ne tuvu tik garīgs un intelektuāls, kā gramatas autoram vai citam apgaismotajam.
un vel iedomājos.. nu, nemitīgi taču ir sīkas ikdienišķas situācijas, kad tu nepaspēj padomāt, un izdari kaut ko dzīvniecisku. atšķirība laikam ir tajā - vai tu to pēc tam apdomā un izdari secinājumus (kas līdz ar to prasa ikdienas darbu ar sevi) vai vienkārši noraksti kā - ai nu man tā sanāca, un viss. un tad jau pamazām nemanot atslīdi atpakaļ turpat pie tā lopiņa.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:26. Novembris 2004 - 20:47
(Link)
nju, tas savukārt sasaucas ar vienu citu manu secinājumu - ka reinkarnācijas teorija ir pareiza, tikai nevis attiecībā uz daudzām dzīvēm, bet uz nāvi/atdzimšanu vienas dzīves robežās. Džozefs Kempbels ir OK, bet nedomāju, ka "garīgums" ir salīdzināms lielums :) t.i., šī tak nav tā sfēra, kurā vajadzētu censties mērīties ar krāniņiem, vai ne?
From:[info]murse
Date:26. Novembris 2004 - 20:50
(Link)
:D nav gan =)
From:[info]alicvein
Date:26. Novembris 2004 - 21:45
(Link)
offt: moš tomēr?:)
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:26. Novembris 2004 - 21:49
(Link)
nesanāks. man ir labi vienai tagad :) un es vedu sevi kārtībā palēnām. citādi biju kļuvusi pagalam riebīga.
From:[info]alicvein
Date:26. Novembris 2004 - 21:51
(Link)
ak tu :) saņemies sakop[ies un buus ok :) viss būs labi:)
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:26. Novembris 2004 - 21:56
(Link)
nez. nezinu nevienu fantastisku vīrieti, cūkas viņi visi ;)
From:[info]alicvein
Date:26. Novembris 2004 - 21:57
(Link)
ефы еэф мфкэуег иэге blje, aizmirsu valodu pārslēgt - krieviski rakstīju :)
honeybee -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba