Oktobris 16., 2004


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
17:19
Vai tad tas nav acīmredzami: nav iespējama auglīga diskusija, ja tā balstās uz iepriekšēja pieņēmuma, ka sarunu biedrs ir idiots, un absolūta cieņas trūkuma pret otru? Varbūt var pietikt arī ar to, ka vismaz viens no sarunas dalībniekiem ciena otru cilvēku un mēģina iedziļināties viņa domu gaitā. Varbūt pietiek pat ar to, ka sarunas dalībnieki ir gatavi mainīt savu priekšstatu vienam par otru (un nav pat nepieciešams mainīt viedokli par lietām). Bet - principā - ja tu sāc sarunu ar cilvēku, kuru uzskati par nelabojamu stulbeni, tad ir vismaz 99% skaidrs, ka pēc šīs sarunas tava pārliecība par viņa stulbumu tikai nostiprināsies, pie tam neatkarīgi no tā, cik gudrs vai stulbs ir sarunu biedrs.

p.s. ir iespējams, ka es lietoju vārdu "cieņa" citā nozīmē nekā jūs.

(11 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


From:[info]makmerfijs
Date:16. Oktobris 2004 - 17:56
(Link)
kaadaa noziimee?
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:16. Oktobris 2004 - 17:58
(Link)
kā vispārēju attieksmi, kas ir nepieciešama by default, par to vien, ka otrs cilvēks ir indiviudalitāte... vienkāršoti formulējot
From:[info]makmerfijs
Date:16. Oktobris 2004 - 18:04
(Link)
skan tik vienkaarshi...
[User Picture]
From:[info]kreiza
Date:16. Oktobris 2004 - 18:06
(Link)
Hmmm... Ja Tu sāc sarunu ar cilvēku, kuru uzskati par nelabojamu stulbeni, tad nelabojams stulbenis esi Tu pats, jo ar nelabojamiem stulbeņiem nav vērts uzsākt diskusijas:)))
From:[info]makmerfijs
Date:16. Oktobris 2004 - 18:16
(Link)
nu bet ja tu sarunas laikaa konstatee ka vinsh taads ir?
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:16. Oktobris 2004 - 18:21
(Link)
šis nebija tas gadījums, IMHO
From:[info]makmerfijs
Date:17. Oktobris 2004 - 04:21
(Link)
ok ok - neieshu jau striideeties par taadiem suudiem
[User Picture]
From:[info]martcore
Date:17. Oktobris 2004 - 05:11
(Link)
Vai tad tas nav acīmredzami: nav iespējama auglīga diskusija, ja tā balstās uz iepriekšēja pieņēmuma, ka sarunu biedrs ir idiots, un absolūta cieņas trūkuma pret otru?
----------------------------------------------------------
Protams, ka ir iespējama auglīga diskusija, tikai jautājums, cik tā būs...hm...līdzvērtīga. Nu, ja tas otrs (vai arī tu pats) ir idiots. Tiesa, jautājums, kāds ir šīs duskusijas mērķis (pateikt otram, ka viņš ir idiots / parunāt par Nīči / apspriest hokeju, utt). Karoče tu esi induktīvi wrong. (tūlīt laikam izrādīšos idiots).
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:17. Oktobris 2004 - 08:28
(Link)
runa šajā gadījumā bija par diskusiju, kurā ABI uzskata viens otru par idiotiem & atsakās cienīt viens otru kaut vai elementāras pieklājības līmenī. nosauc kādu piemēru, kad šitais te var būt auglīgas diskusijas pamats. (visi induktīvie secinājumi bija potenciāli wrong, ja es pareizi atminos iz loģikas kursa... bet tāpēc jau mēs gluži neizvairāmies tos izdarīt)
[User Picture]
From:[info]martcore
Date:17. Oktobris 2004 - 09:11
(Link)
Šādu diskusiju varētu nosaukt par īsu un lakonisku diskusiju :)

Un čau, starp citu, neesmu tevi redzējis jau diezgan daudzus gadus (pārspīlēju, bet ilgi diezgan). Pēdējoreiz, šķiet, Ikšķilē.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:17. Oktobris 2004 - 09:20
(Link)
tak cilvēki var dirsties stundām, labi zinot, ka neklausās viens otrā :) ja vēl viņi gulētu viens ar otru, tad es saprastu ;)
honeybee -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba