Marts 12., 2024


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
15:29

(41 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


[User Picture]
From:[info]black_data
Date:13. Marts 2024 - 16:14
(Link)
Ja es pareizi saprotu (to, ko pat speciālisti atzīst ne līdz galam saprotam), tad neirodiversitātes cēloņi ir vairāk tādi kā "mehāniski", kas gan pati par sevi ir abstrakta robeža. Kamēr arvien vairāk disorder cēloņus sāk saskatīt vides ietekmē. Ja agrāk "viņš ir piedzimis tāds" skaidroja ar likteņa vai dieva gribu, kuru vēlāk nomainīja "ticība" iedzimtībai, tad arvien vairāk tiek saskatīti cēloņi vardarbības, atsvešinātības un citām sabiedrības ne tām labākajām pieredzēm.

Kas tieši kurā grupā šobrīd atrodas, tas gan jāskatās up-to-date datos un viedokļos.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:13. Marts 2024 - 16:23
(Link)
Bet tādā gadījumā diezgan daudzas psih* lietas būtu neorodiversitāte, ietverot bipolaritāti vai šizofrēniju, piemēram
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:13. Marts 2024 - 16:24
(Link)
Nu, tādā ziņā, ka tur var redzēt izmaiņas smadzenēs kā tādās, nevis "grūta bērnība, tāpēc tā uzvedas"
[User Picture]
From:[info]black_data
Date:13. Marts 2024 - 17:54
(Link)
Nu, jā, laikam ir grūti precīzi un nepārprotami parādīt to nošķīrumnu pēc būtības, no turienes piezīme "pati par sevi ir abstrakta robeža". Runā, ka arī stress rada izmaiņas smadzenēs. Un es te nedomāju "visas slimības ir galvā".

If I may - tas ir drīzāk kā divi koki, kur viens ir audzis mežā, relatīvā mierā un vienatnē, kamēr otrs ir izlauzies kaut kur starp pilsētas bruģi, kaut kad lūzis, jo viņu aizķērusi smagā mašīna, viņam ir nācies apliekties ap laternas stabu, un tad nu viņš ir izaudzis par to, par ko ir izaudzis. Starp šiem diviem kokiem if nepārprotamas fiziskas atšķirības, bet savā būtībā tie ir ļoti līdzīgi koki. Neirodiversitāte drīzāk ir tas koks, kas izaugtu par kaut ko pavisam jocīgu, ja augtu tieši tādos pašos apstākļos, kā tas koks mežā.
honeybee -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba