Janvāris 21., 2003


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
13:01 - mazlietiņ sasaistē ar iepriekšējo...
Staņislavskis kādā savā izrādē esot izveidojis skatuvi kā kalnu pāreju, t.i., skatuve visa bijusi nokrauta ar klinšu gabalu imitācijām, uz kurām stabili nostāvēt praktiski nav bijis iespējams, un aktieriem nācās nemitīgi atrasties kustībā. Eksperimenta mērķis - panākt, lai aktieri tiek vaļā no rutīnas, no "tēlošanas" - uj, sen to grāmatu lasīju, neatceros :)

bet man patīk pati ideja - situācija, kurā nav NEVIENA stabila un pastāvīga punkta, kurā tev ir jāatrodas nemitīgā kustībā, jo citādi sekos kritiens... faktiski alegorija par dzīvi, nekas cits :) jo stabilitāte ir ilūzija, un, tai noticot, mēs nonākam vēl nestabilākā stāvoklī nekā iepriekš (ja tas vispār ir iespējams).

(5 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


From:[info]teeja
Date:21. Janvāris 2003 - 13:32

bet kā tad...

(Link)
srtabilitaate ir tas, pēc kā es visvairāk ilgojos, bet kas man slīdz ārā no pirkstiem ik brīdi, kad pēc tās pastiepjos... un nākas vien šūpoties kā laivai tējas jūrā, un viss, kas eksistē ir tikai smaržas un garšas un sajūtas... degšana pašam savās kaislībās un atkarība no ārprātīgi nestabilā apkārtējo viedokļa ....tā ir ELLE. daudzi dzīvo relatīvā stabilitātē, kas ir mietpilsonisms (tuvāk nekomentēšu), tāpēc es tādu negribu.
teeja secina: absoluutai stabilitātei jaabūt iespējamai, citādi ES NEGRIBU PIEDALĪTIES.
From:[info]jerrym
Date:21. Janvāris 2003 - 16:35
(Link)
Nu tad uzliec aktieriem litru pirms izrādes - tas pats rezultāts ;)
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:21. Janvāris 2003 - 22:56
(Link)
:DDD
a moš skatītājiem uzlikt? ;))) (lai arii - šis variants kaut kur pat bija realizēts, "revidentā", vai?)
From:[info]suic
Date:21. Janvāris 2003 - 23:31
(Link)
Nepiekrītu, ka dzīve līdzinās nepārtrauktai kustībai un nestabilitātei. Drīzāk piekritīšu kāda filozofa izteikumam par sedatīvu kultūru, kurā dzīvo nomierināti elementi. Un šajā amorfajā mierā vajadzētu būt arī diezgan lielam inertumam un stabilitātei. Nē, dzīve ir kaut kas pārāk garlaicīgs, vienveidīgs, paredzams, vienīgo kustību radām mēs paši. Galu galā, vēl garlaicīgāk paliek tad, kad saproti, ka arī bez šīs kustības neviens nekur krist netaisās. Un pavisam riebīgi, kad nāk atziņa, ka arī kritiens neko ļaunu nenodara. Un paliek cilvēks viens pats uz tukšas skatuves, un atliek viņam tikai žāvāties... nu tas jau nekas, ka citi pa to pašu skatuvi skrien kā aizsvilināti...
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:22. Janvāris 2003 - 13:08
(Link)
uztveres jautājums, neapšaubāmi :) tāpat kā ikdienā neviens nedomā par to, ka zeme ir apaļa un kustas :) (ja tā vispār ir, par to tak arī ir iespējams šaubīties)
honeybee - mazlietiņ sasaistē ar iepriekšējo...

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba