Augusts 29., 2003


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
01:50
bet vispār nebija man taisnība, kad es ņurdēju par to, ka nav vērts riskēt ar sirdsmieru un mierīgām attiecībām, lai (labākajā gadījumā) padarītu šīs attiecības par mīlošām un kaisles pilnām. atminējos dažas epizodes, dažādos laikos, ar dažādiem cilvēkiem, no kuriem daži atstāja manā sirdī visai sāpīgas brūces (atvainojiet par banalitāti), un es nevarētu teikt, ka es kaut ko nožēlotu, un ne jau tāpēc, ka pagātni principā nenožēloju, bet tāpēc, ka tas bija to vērts.
un ne tikai tāpēc, ka gaisam ir cita garša un smarža, ja kaut kur elpo cilvēks, kurā tu esi mežonīgi iemīlējusies. arī tāpēc, ka āda pārklājas zeltainām pērlītēm, kad viņš tai pieskaras. un lūpas.

bet paliek jau vēl otra puse tajā visā. par atbildību pret otru cilvēku. diviem otriem cilvēkiem. un stingras morāles neesamība nozīmē tikai to, ka ikreiz šī izvēle ir dubultsmagi jāizdara no jauna.

(3 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


[User Picture]
From:[info]sirdna
Date:29. Augusts 2003 - 02:37
(Link)
Interzanti, tie ar to stingro morāli, tie citplanētieši nemazgātie, viņiem izvēle padodas viegli? Vai arī Viņi nemaz neizvēlas, Viņi konsultējas ar tikumu tīstokli?...8)
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:29. Augusts 2003 - 02:48
(Link)
tak ne jau tā :)
bet ir atšķirība starp izvēli starp "nedrīkst" un "drīkst", un izvēli starp "drīkst" un "drīkst", un tā otrā ir ja ne smagāka (tas jau nu ir ļoti individuāli, manam bērnam, piemēram, pirmā izvēle ir daaaaudz vieglāka, jo jādara tā, kā nedrīkst ;)), tad katrā ziņā grūtāk aprēķināma... tu nezini, kurā brīdī nostrādās morāles atliekas vai impulsivitāte, vai kastikvēlne.
un vispār, pēdējais teikums bija tēmēts manam dārgajam dzīvesbiedram, kurš nemainīgi mēģina man iestāstīt, ka ja jau mēs esam vienojušies, ka drīkst, tad arī vajag ;)
[User Picture]
From:[info]shelly
Date:29. Augusts 2003 - 11:35

Šutki

(Link)
Loģiski. Teikumi par morāli vienmēr paliek dzīvesbiedram :P
honeybee -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba