Augusts 24., 2003


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
12:44 - stilīgā literatūra...
vot nez. aizdomājos par to, cik daudz viskautkā cilvēks lasa ne jau tāpēc, ka gribētos, bet tāpēc, ka tas (viņam) liekas stilīgi un kruta.
tā, kā es savulaik lasīju Marselu Prustu.
tā, kā es nesen lasīju Borhesu. (man vajadzēja zināt, ka šis literatūras virziens man nepatīk by default.)
tā, kā es dziļā bērnībā lasīju Tomasu Mannu. tā bija vienīgā grāmata mājās, kas bija izdota trijos sējumos, un divus es godprātīgi izlasīju. ar bezgalīgu cieņu par cilvēku, kam pietiek pacietības bezgala garlaicīgi aprakstīt bezgalīgu garlaicību. (starpcit, kopš tā laika es vienmēr esmu sapņojusi rakstīt garlaicīgas grāmatas.)
tā, kā (vismaz es tā iztēlojos) Einfelds lasīja "visu latviešu literatūru pēc kārtas" un bija jau ticis līdz burtam K. :)

nau jau slikti. Prustu es izlasīju, Borhesu arī, un tā nebija slikta pieredze. bet. tagad, runājot par Prustu un Borhesu, jūtu nepārvaramu vēlmi teikt nevis "Prusts man likās briesmīgi smieklīgs, bet, ja nopietni, viņš tikai par mata tiesu izvairās no slima narcisista portreta radīšanas, un man riebjas slimi narcisisti" vai "Borhess varēja sadedzināt vēl vairāk stāstu un atstāt kādu vienu vai divus, lai nav nemitīgi jāmaļ vienu un to pašu, tas taču ir perversi, ka cilvēkam liekas acīmredzami un iepriekšparedzami, ka šīm darbam būs negaidīts (tāds-un-tāds) atrisinājums".
Nē, kur nu. Man gribas runāt par Prustu, kurš ir vienīgais slimais narcisists, kuru ir vērts lasīt, un Borhesu, kas būtu obligāti jāizlasa, lai nebūtu jālasa Eko :)
Lai tikai vēl kāds lasītu Prustu un Borhesu, pie sevis domājot par to, cik stilīgi un kruta tas ir. Un ka ir jālasa Prustu un Borhesu, lai tu būtu stilīgais un krutais nestandarta cilvēks.

Tas ir kā cilvēks, kuru kāds bezgala muļķīgi izjokojis ar kādu testu a la "viss par tavu seksualitāti" vai "are you happy". Viņš neierakstīs savā blogā "mani muļķīgi izjokoja ar tādu-un-tādu testu". Viņš ierakstīs - "ārkārtīgi interesants un, galvenais, precīzs tests. Noteikti izpildiet!"

(20 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


[User Picture]
From:[info]dievs
Date:24. Augusts 2003 - 15:41
(Link)
Es lasu Borhesu un pie sevis domāju, cik stilīgs un kruts viņš ir. Un pēc tam lasu Eko un domāju cik vēl krutāks ir viņš. Tad es šīs grāmatas iesaku izlasīt saviem vecākiem, un viņi par tām saka to pašu. Tad man rodas jautājums, kas īsti te nav kārtībā, un Malfojs mani apgaismo - es esmu normāls, standarta cilvēks :P
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:24. Augusts 2003 - 18:36
(Link)
nu teu jau B. varētu patikt arī tāpēc, ka tev patīk :)
[User Picture]
From:[info]dievs
Date:24. Augusts 2003 - 20:52
(Link)
shaads izskaidrojums ir paaraak viekaarshs un nekruts
[User Picture]
From:[info]tarantulz
Date:24. Augusts 2003 - 21:38
(Link)
prusts bija pārcilvēks. un tieši tapēc, ka visi emocionālie pārdzīvojumi viņiem bija daudzreiz sakāpinātāki kā standarta/nestandarta cilvēkiem. vai arī tapēc ka viņš tādas izpausmes spēja radīt un padarīt par mākslu.
un redzēt tikai narcismu nozīmē kārtējo reizi redzēt tikai to, ko pati vēlies redzēt.


turklāt. rakstīt weblogu, zinot, ka tevi lasa... nē, to nedara tapēc, ka tā būtu ērtāk. ērtāk būtu rakstīt kladītē vai vismaz wordā. neke, tas ir narcisms.
zinādama, bet ne ikreiz apzinādamies, ka kāda frendlistē tu parādīsies, tu tikpat kā izbļauj savu emociju vai domeli pūlī, spēdama tajā pašā laikā saglabāt izteiksmi - es jau neko. ideāli.
[User Picture]
From:[info]smejmoon
Date:24. Augusts 2003 - 21:52
(Link)
ja tā godīgi, tad kladītē ir ērtāk zīmēt un ķēpāties, ne rakstīt. un wordā ērtāk ir iekopēt teksta failus un samazināt tiem fontus, lai izdrukātu.
[User Picture]
From:[info]tarantulz
Date:24. Augusts 2003 - 21:56

Re:

(Link)
mhm.
speak of narcissus
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:25. Augusts 2003 - 12:35
(Link)
jaa. rainis arii bija paarcilveeks. tikai vieniigie ljauzhi, ko zinu, kas tieshaam speej vinju lasiit un izprast - radoshi lasiit un izprast - neaizmirst, ka vinjsh bija veel slimaaks narcisists par jebkuru blogeri. rakstiit personisku, pat intiimu dienasgraamatu ar domu, ka to kaadreiz publicees kaa gjeeninja dienasgraamatu... psc. (taapeec arii es lielaakoties nerakstu papiira dg, asociaacijas ir paaraak speeciigas.)
un visi tie beerninji, kam skolaa ir staastiits, ka rainis ir gjeenijs un paarcilveeks, niist vinju liidz kapa malai un lasiitu tikai tad, ja vinjiem shos tekstus iedotu bez autora vaarda.
bet taa domaat, protams, nav pareizi. pareizaak ir ierakstiit komentaaru a la cik-labi-es-izprotu-prustu un tu-pats-taadaa-kraasaa.
[User Picture]
From:[info]tarantulz
Date:25. Augusts 2003 - 15:59
(Link)
hb: prusts ir slims narcisists
tz: ne-e
hb: pareizaak ir ierakstiit komentaaru a la cik-labi-es-izprotu-prustu un tu-pats-taadaa-kraasaa.



jā, par to raiņa dienasgrāmatu jums iekš KA labi apstāsta, jā :)
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:25. Augusts 2003 - 16:11
(Link)
Tā nebija KA. Tā bija Rīgas Komercskola.
[User Picture]
From:[info]smejmoon
Date:24. Augusts 2003 - 21:41
(Link)
par mirushiem neko nezinu, tev kartochka :) http://smejmoon.lv/scandinavia2003/64%20nedaudz%20slapjuma.jpg
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:25. Augusts 2003 - 12:30
(Link)
kartochka smuka, odnaka :)
[User Picture]
From:[info]stepes_vilks
Date:25. Augusts 2003 - 12:32
(Link)
jjaa, par Prustu zinaamaa meeraa varu piekrist. man gan vinsh nelikaas tik narcisistisks, cik monotons un nedinamisks (valodas pluudums) un GIMENISKS (visu laiku iet runa par kaut kaadiem kaut kaadas kundzes braaljadeeliem, meitaam utt.), kas raksturiigi lielumlielaakajai daljai franchu klasikju. Par Brohesu nekaadiigi nevaru piekrist, ka vinsh vareeja atstaat vienu vai divus staastus, jo tie ir tik liidziigi vai kaa tamliidziigi (jo taa vienkaarshi nav). Jaa, lasiit Borhesu laikam skaitaas kruta taadaas pseido (vai nepseido) inteligentinju aprindaas a la Gins Gruube & co (peedeejaa intervija ar to padomju kosmonauti bija vienkaarsi anaala). Bet no taadiem tipinjiem jau nevar izvairiities.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:25. Augusts 2003 - 14:10
(Link)
mierinoshi :) nu, par shitiem lv intelektuaaljiem.
bet par to nelaimiigo B. ... nu es jau buutu diezgan satraukusies, ja peec shitaa mana ieraksta peekshnji izraadiitos, ka visi taa domaa ;D
[User Picture]
From:[info]stepes_vilks
Date:25. Augusts 2003 - 14:30

Re:

(Link)
B. nav nelaimiigs. Pats par sevi vinsh ir viens no izcilaakajiem 20 gs. rakstniekiem un vinjam nevajag nekaadus krutuma vai nekrutuma apliecinaajumus. taas visas ir intelektuaalas pupu mizas
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:25. Augusts 2003 - 14:43
(Link)
jaa.
bet manii ir tik daudz visaadu drazu, ka es nevaru no taam tikt valjaa citaadi, kaa vien nosaucot taas vaardaa.
[User Picture]
From:[info]stepes_vilks
Date:25. Augusts 2003 - 15:13

Re:

(Link)
tu runaa gluzi kaa aivars ozolinsh dienas reklaamaa
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:25. Augusts 2003 - 15:16
(Link)
labi, ka es nelasu Dienu ;)
[User Picture]
From:[info]stepes_vilks
Date:25. Augusts 2003 - 15:21

Re:

(Link)
jaatziist, ka vinsh ir perfekti izkopis savu retoriku. zjeel tikai, ka vinsh to izmanto proamerikaaniskos noluukos
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:25. Augusts 2003 - 15:39
(Link)
patiesiibaa man ir gruuti just pret vinju ko citu kaa zheelumu. droshvien taapeec, ka pirmaas asociaacijas ar vinju ir "Ozolinjsh, kas uzrakstiija Duktu, kuru vinjsh patiesiibaa nemaz neuzrakstiija".
bet gan jau vinjsh ar to tiek galaa. kaa nu maak.
[User Picture]
From:[info]puc
Date:28. Augusts 2003 - 13:23
(Link)
Blēņas. Lasīt kaut ko "tāpēc, ka kruta" un vēl neatzīt, ka nepatīk, liecina tikai un vienīgi par nedabriedušu vecumu. Nu izlasīju tieši tik daudz Prusta, cik bij` nepieciešams akadēmijas eksāmenam (tb - vienu darbu) un secināju, ka Prusts nav MANS autors un nekad arī nebūs. Un man pat prātā nenāk lasīt viņu tāpēc, ka tas redz` "būtu kruta". Ar Eko un Borhesu ir gluži pretēji, bet arī šai gadījumā man ir gluži vienalga, vai tas ir "kruta" vai nē.
honeybee - stilīgā literatūra...

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba