Augusts 25., 2021


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
13:17
Ughhhh es tagad nevaru saprast, vai es vairāk dusmojos uz sevi par to, ka esmu stulba vai nevērīga vai negribēti cietsirdīga, vai varbūt par to, ka pārāk daudz uzticos cilvēkiem. Un vēl es dusmojos uz sevi par to, ka tas vispār ir jautājums, protams, ka cietsirdība ir vissliktāk, un pārējais ir tikai taciņas, ka es līdz tam nonāku.

Gribas izmest sevi no dzīves un sākt visu no jauna, un, tā kā tas nav iespējams, gribas fucking saprast, kurā punktā tieši es kļūdījos, visus punktus, kuros es kļūdījos, ko man darīt, lai tas neatkārtotos, un tagad vēlreiz un reālistiski, un tagad vēlreiz un tā, lai nenodarītu pāri, un tagad vēlreiz un tā, lai mana vainas sajūta nekļūst par ego tripu.

(6 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


[User Picture]
From:[info]kisswithafist
Date:25. Augusts 2021 - 13:59
(Link)
Cietsirdība ir arī izvēle, tā ka labs jautājums, vai negribēta cietsirdība vispār ir cietsirdība.

Es savukārt gribu kaut kādu life guru, kam uzdot visus stulbos jautājumus un nē, tas nav terapeits, jo diez vai terapeits māk atrast labāko piekaramo griestu risinājumu vai tamlīdzīgi.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:25. Augusts 2021 - 14:06
(Link)
Man šķiet, ka cilvēks, kas ir cietsirdīgs tāpēc, ka ir izvēlējies nedomāt un nepievērst uzmanību, nedabū par to atlaides. Kā reiz apzināta cietsirdība var būt attaisnojama (piemēram, toksisku attiecību pārtraukšana parasti arī nolasās kā cietsirdīga), bet "rīkojos cietsirdīgi, jo couldn't bet arsed to think" gan ir grūtāk piedodams (sev, nevis citiem, jo nu ir cilvēki ar naturāli zemāku empātiju/theory of mind)
[User Picture]
From:[info]kisswithafist
Date:25. Augusts 2021 - 14:12
(Link)
Tas gan, bet nu visu arī nevar paredzēt un aptvert. Tā tomēr ir mega izglītošanās, kas nāk ar laiku un baigo darbu.
Piemērs būs no jutīgas tēmas, bet tas nav par to, tas ir piemērs laikam un darbam. Es joprojām krindžoju par saviem ~10 gadus veciem izteikumiem, kas lai arī bija tiešām labi domāti un nav rasistiski vai ableist, bija dieeezgan neizglītoti un tizli, labi, ka neviens neapvainojās. Bet, ja man soctīklos nebūtu draugu ar citu ādas krāsu un cilvēku, kas par to runā, es tā arī nezinātu.

Man gan ar laiku liekas, ka princips "nedari citam tā, kā negribētu lai dara tev" galīgi nestrādā, jo cilvēki operē pilnīgi dažādi.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:25. Augusts 2021 - 14:17
(Link)
Jā, es arī šausmīgi krindžoju par daudz ko tādu, ko esmu nedomājot pateikusi.
Vērtēt citus pēc šī principa tehniski nav OK arī tāpēc, ka es nevaru zināt, kā tas izskatās no iekšpuses
Bet es pati par sevi visu laiku tā lepojos, tipa ka mīlīga un empāts un kas tik vēl ne, fuj.
From:(Anonymous)
Date:26. Augusts 2021 - 13:36
(Link)
Var gadīties, ka tu ļoti pārvērtē savu nozīmīgumu citu cilvēku dzīvēs.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:26. Augusts 2021 - 13:48
(Link)
Absolūti - un šajā gadījumā pilnīgi noteikti -, bet tas jau ir diezgan maz par viņiem (atvainošanās pasākums notika pirms šī ieraksta, un tika pieņemts), un principā tikai par to, kā es pati sadzīvoju ar sevi.
honeybee -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba