Jūnijs 9., 2003


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
22:11 - maza atskaite (sev pašai)
es esmu viduvēji apdāvināta literāte. t.i., lai uzrakstītu kaut ko labu, man ir jāpieliek daudz darba, un ar katru gadu ir nepieciešams vairāk darba, lai manis rakstītais mani pašu apmierinātu.
lai ko arī postmodernisma teorētiķi nestāstītu par literatūras marginālismu un plurālismu, tomēr pastāv kaut kāds šī laika kods, kuru patlaban aktuālākie autori apdzīvo, papildina un visādi citādi auklē. es nejūtu sevi šim kodam piederīgu, tas, ko es rakstu šobrīd, atbalso senākas tradīcijas.
nu labi, tas, ko es rakstu "šobrīd", t.i., pāris pēdējo gadu laikā, vispār ir tāda diezgan pašmērķīga eksperimentēšana ar žanriem un stiliem. mēģinājums ieskicēt to, kas varētu tikt uzrakstīts, bet netiek, jo žanrs, domājams, ir izsmēlis savas iespējas. vai arī šādu iespēju nemaz nav bijis.
es neesmu oriģināla. tas, kas manos darbos ir neparasts, ir vienkārši tehniskas kļūmes, mēģinot reproducēt kādu literatūras kodu. :)
faktiski svarīgāk par manu vietu latviešu literatūrā - mūsdienās vai vēsturiskā plāksnē - man ir atrast pašai sevi. savā kontekstā. uzrakstīt to tekstu par pasauli, no kuras nāku un uz kuru vēlētos aiziet.

(4 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


[User Picture]
From:[info]savaadaisu
Date:10. Jūnijs 2003 - 07:42
(Link)
Pēdējās rindņas! ... Tieši tas jau arī vajadzīgs, jo citādāk tā jau būtu komerciālā rakstīšana kurai īpašas jēgas nemaz nav! Vislabākie ir pašmeklējumu un pašatklāsmes murgojumi!
[User Picture]
From:[info]elina
Date:10. Jūnijs 2003 - 13:52
(Link)
man savukaart liekas,ka no tevis lauztin lauzjas orgjinalitaate!
tavos darbos ir kaut kaadi it kaa dazjaadi siikumi, kas tik ljoti pievelk.
nezinu...man patieshaam ljoti ...patiik.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:10. Jūnijs 2003 - 16:54
(Link)
kā gāja ar referātu vai ko nu tu tur rakstīji?
[User Picture]
From:[info]elina
Date:11. Jūnijs 2003 - 14:51
(Link)
izgaaja viss kaa naakas.
10 no 13 ;)
paldies ;)!
honeybee - maza atskaite (sev pašai)

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba