Jūnijs 1., 2018


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
19:19

(94 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


[User Picture]
From:[info]muhacakatuha
Date:9. Jūnijs 2018 - 00:18
(Link)
Un, ja kāds Tev, kā saprotu, kopš bērnības ir licis justies kā "AA ideoloģijas ēnā", tad pieļauju, šis cilvēks ir uztvēris visu štelli greizi. Žēl. Bet AA tiešām un nevienā punktā nesaka, ka tā ir vienīgā, labākā metode vai ka tā der visiem. Un taisīt no tās ideoloģiska terora ieroci, ko vērst pret citiem vai sevi...Sorz..Koroč, ja cilvēki to masveidā darītu, šis pasākums tiešām būtu apšaubāms vai pat apkarojams. Un, ja Tavs tuvinieks ir centies no zupaskarotes uztaisīt šauteni un ar šo mulāžu biedēt citus... Ļoti žēl. Raxtīju, raxtīju šo visu un sajutu, ka tas tiešām var dziļi ievainot. Taču, budisms tomēr nav nejauka reliģija, pat ja budists tev nozog desu.
[User Picture]
From:[info]zvirbuleens
Date:9. Jūnijs 2018 - 03:52
(Link)
Es te vēlreiz iegāju... Varbūt nav īstā vieta, jo mans komentārs domāts pirmkārt honeybee, bet es vairs nevaru atrast īsto vietu :)
Tātad, ja no viņas ilgajos AA ideoloģijas ēnā pavadītajos gados tik, manuprāt, foršs un veiksmīgs, radošs, pašapzinīgs, saprātīgs utt. cilvēks ir sanācis, tad varbūt tās AA idejas nemaz nav zemē metamas... Labi, tas ir mazliet joks, tomēr mēs nekad neuzzināsim, kā būtu, ja būtu. Šobrīd taču honeybee var brīvi dzīvot bez AA ideoloģijas ēnas, un mēs varam tikai novēlēt veiksmi. Es domāju, mums katram bērnībā bez vienmēr noderīgām un labām lietām iepotēja arī lielu porciju visādas figņas - gan lietas, kas tobrīd bija mums derīgas un tagad vairs nav, gan lietas, kas nekad nav bijušas derīgas. Bet tagad mēs varam pārskatīt, kas mums der un kas - nē. To var darīt jebkurā brīdī, tikai līdz tam ir jānonāk, un es nonācu būtībā caur AA. Varbūt būtu nonācis arī bez AA, bet tagad to vairs nevar pārbaudīt.
Man arī ir lietas, kas AA ne visai patīk, bet mēs visi mācāmies un augam, es ceru, un varam lietas mainīt, varam arī aiziet no AA. Tomēr, nerunājot par iespējām atbrīvoties no dzeršanas, es domāju, ka AA ir pamatos izveidojusies kā organizācija, kurai ir uz dzīves uzlabošanu visiem apkārtējiem un galu galā varbūt pilnīgi visiem (un noteikti ne tikai biedriem) vērsti darbības pamatprincipi.
(Beigas sanāca bišķi patētiski, bet lai nu tā būtu.)
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:9. Jūnijs 2018 - 05:28
(Link)
Nu obviously nevar dzīvot brīvi, reku viens mazs personisks ieraksts, un kāda vētra par to, cik ļoti es kļūdos :)
[User Picture]
From:[info]zvirbuleens
Date:9. Jūnijs 2018 - 09:38
(Link)
Aha, interesanti. Es nevaru atbildēt par nevienu citu. Nevaru atbildēt arī par AA kā organizāciju, jo neviens biedrs nekur, arī šeit, nerunā AA vārdā, bet tikai pats savā vārdā.

Vari jau vari. Tu nekļūdies, tie citi arī ne. Vārdā brīvība.
[User Picture]
From:[info]zvirbuleens
Date:9. Jūnijs 2018 - 09:41
(Link)
Vārda brīvība /sorry, spellčekeris vairo spamu un afektē klimata pārmaiņas
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:9. Jūnijs 2018 - 05:24
(Link)
Šis ir nenormāli interesanti, I'm serious. To ir grūti formulēt. Bet, teiksim, ja cilvēks man pateiktu "latvju literāti ir drausmīgi" vai "LU ir šausmas un čakarē cilvēkus" vai tml, es droši vien reaģētu atšķirīgi no tevis. Varbūt salīdzinājums ar budismu ir vietā, nu tb šitā reizēm reaģē cilvēki, kam es (nejauši) sakāpju uz reliģiskajām jūtām.
[User Picture]
From:[info]zvirbuleens
Date:9. Jūnijs 2018 - 11:47
(Link)
Imho, vārdu "reliģiskajām" no pēdējā teikuma varētu droši svītrot ārā, un tad vairs runa nav par budismu vai whatever, bet par jebkādām jūtām. No citas puses, es te jūtas drīzāk nomainītu uz racionālākiem terminiem pārliecība, dzīves pamati vai tamlīdzīgi. Un vēl, es pieņemu, ka tas, kas redzēts gan medicīniskajā, gan arī AA literatūrā, ka alkoholiķiem (bieži) raksturīgs pārmērīgs jūtīgums, arī provocē šo reakciju.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:9. Jūnijs 2018 - 14:23
(Link)
Nu literatūra man kindof ir tuvākā iespējamā identifikācija
[User Picture]
From:[info]muhacakatuha
Date:9. Jūnijs 2018 - 12:30
(Link)
Piedod, lūdzu. Biju pārgurusi un reaģēju histēriski. Šodien tik krasi neizteiktos, droši vien vispār izmantotu iespēju paklusēt. Tagad spēju patiešām cienīt Tavas jūtas un saprast, ka man jau caur to nekas netiek ņemts nost.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:9. Jūnijs 2018 - 14:21
(Link)
Oj, es tak neķeru kreņķi nemaz, man taču pašai sizteikti subjektīvi viss :) drīzāk esmu bēdīgs, ka manas jūtas kaut kā aizskar citus
honeybee -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba