Oktobris 10., 2017


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
06:36

(121 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


[User Picture]
From:[info]mindbound
Date:10. Oktobris 2017 - 19:58
(Link)
Par to, ka gan šie gadījumi, gan samērā cieši saistītie narkotiku noziegumi (atskaitot izplatīšanu un ražošanu) būtu jāapstrādā citādi, kā standarta cietumos, esmu ar Tevi vienis prātis, šo pašu iemeslu dēļ. Gatavu risinājumu man, protams, nav.

Par pārējo – domājams, ka ar nodomu inficēt citus ar virulentiem un agesīviem, potenciālās letalitātes līmenī ar AIDS salidzināmiem gripas štammiem (kādi reizi pa reizei šur tur uzliesmo un šur tur turpina glabāties) būtu vismaz tāda paša līmeņa nodarījums, ja ne (gripas daudz vieglāko izplatības ceļu dēļ) actual bioterorisms.

Savukārt "zinu, ka man ir HIV, bet neinformēju cilvēkus, ar kuriem man notiek fluīdu apmaiņa" man izskatās aptuveni vienā līmenī ar "zinu, ka tajā kolbā es vakar sintezēju toksiskus ķimikātus, bet nekas, šodien turpat ciemiņiem saleju tēju". Neesmu, protams, trenēts jurists, bet man tas vairāk pattern-match'o ar felony, kā ar misdemeanour (kas definējas kā "a minor wrongdoing or a non-indictable offence").
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:10. Oktobris 2017 - 21:49
(Link)
fluīdu apmaiņa mēdz būt radikāli atšķirīga (no "omg šitais ir nereāli riskanti" līdz "jā, apmēram tāds pats risks kā iet pāri ielai pie sarkanās gaismas")
protams, kādā ideālā pasaulē jebkurā gadījumā HIV nēsātājs par šo faktu informētu, bet šī ideālā pasaule drīzāk ir tāda, kurā HIV netiek stigmatizēts (un, lai arī tu to nedari, daudzi cilvēki to dara)

ideālā pasaulē arī cilvēki drusku piedomātu, pirms nodarbojas ar fluīdu apmaiņu un regulāri pārbaudītos, vai nav noķēruši kādu zarazu (vot šajos punktos gan varētu ieguldīt drusku naudiņas)
[User Picture]
From:[info]mindbound
Date:10. Oktobris 2017 - 22:17
(Link)
Es tagad centīšos necensties iztēloties situācijas, kurās apmaiņa ar tiem fluīdiem, kas satur HIV vīrusu, ir ar "apmēram tādu pašu risku, kā iet pāri ielai pie sarkanās gaismas", because horror.

Pēdējam teikumam piekrītu par visiem 100 %.
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:10. Oktobris 2017 - 22:42
(Link)
//cilvēki drusku piedomātu, pirms nodarbojas ar fluīdu apmaiņu un regulāri pārbaudītos, vai nav noķēruši kādu zarazu (vot šajos punktos gan varētu ieguldīt drusku naudiņas)/

+1
honeybee -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba