Oktobris 12., 2015


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
10:36

(33 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:12. Oktobris 2015 - 12:26
(Link)
Ar to kristīgo civilizāciju ir šitā:

http://yablor.ru/blogs/tisyacheletnyaya-kulturologicheskaya-katastrofa/654109

tātad uz vienas ass atliekam gadsimtus, uz otras - vēsturiski reģistrēto atklājumu un izgudrojumu skaitu katrā gadsimtā.

Redzam ``bedri``, kas sakrīt ar kristietības dominēšanas laiku.

Protams, koralācija nav kauzalitāte obligāti un šī ir tikai viena no hipotēzēm, kāpēc tā, to var skaidrot arī bez kristietības fenomena, vnk ar romas impērijas sabrukšanas sekām.
From:[info]narrenschiff
Date:12. Oktobris 2015 - 12:39
(Link)
Kristietība - klosteri - zināšanas (saglabāšana, pārnese, nodošana tālāk) - universitātes, un viss tālākais stāsts. Protams, korelācija nav kauzalitāte obligāti un šī ir tikai viena no hipotēzēm, kāpēc tā, to var arī skaidrot bez kristietības fenomena, teiksim, zināšanas un universitātes vienkārši gadījās nejaušību un sakritību rezultātā.
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:12. Oktobris 2015 - 12:43
(Link)
Tas, ka universitātes darbojās organizētās baznīcas kontrolē ir tieši tik pat labs arguments par labu baznīcai un reliģijai, kā fakts, ka virkne pētniecisko iestāžu darbojās PSRS militāri rūpnieciskā kompleksa kontrolē ir arguments par labu PSRS militārismam un boļševismam kā tādam.
From:[info]narrenschiff
Date:12. Oktobris 2015 - 12:49
(Link)
Un virkne mūsdienu pētniecisko institūciju globālā kapitāla kontrolē.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:12. Oktobris 2015 - 12:46
(Link)
tu tak tagad runā ar cilvēku, kas ir nupat iegājis argumentācijas līknē "a moška ir jēga nevis baigi iespringt uz straujāku progresu, bet uz cilvēka morālo izaugsmi" :)
cits jautājums, ka droši vien varētu būt grafiks, kurā līdzīgi savietota kristietības dominance un visādas pretīgas zvērības

/bet es pieņemu, ka tas viss ir saistīts ar to, ka kristietība pēc definīcijas ir pakļauto un apspiesto reliģija, kas vienkārši nelīmējas kopā ar "dominances" pozīciju, [referējot uz pareizo un aplamo BDSM]
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:12. Oktobris 2015 - 13:04
(Link)
/ir pakļauto un apspiesto reliģija/ - jā šis. Un tāpēc viņiem ir grūtības domāt nevis apspiesto/ dominējošo jeb hierarhijas kategorijās, bet sadarbības kategorijās. Viņi nevar iztikt bez konceptiem kungs, kalps.

Par morālo izaugsmi es minētu tādu argumentu par labu tēzei ``morālais progress atkarīgs no ZT progresa:``

Verdzība. Visi saprotam, ka amorāli. Tagad. Agrāk verdzība bija pašsaprotami. Kāpēc mēs vispār varējām radikāli vērsties pret verdzību un izņemt to no legālā līmeņa? Tāpēc, ka rūpnieciskā ražošana, tāpēc, ka mašīnas.

Te saistīts piemērs, kā reliģija sargā morāli

http://www.general-anaesthesia.com/objections.html

honeybee -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba