Jūnijs 26., 2015


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
16:39

(33 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


From:[info]fedrs
Date:26. Jūnijs 2015 - 21:47
(Link)
Mazliet atgādina 90.gadu "Latvijas salaveču asociācija iesaka...", vai šajā gadījumā - neiesaka. Citiem vārdiem, tam nav nekādas nozīmes!
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:27. Jūnijs 2015 - 00:33
(Link)
Jā, totāli nav nekādas nozīmes, ja tu esi heteroseksuāls latvietis bez fiziskiem/mentāliem defektiem :)
From:[info]fedrs
Date:27. Jūnijs 2015 - 08:27
(Link)
Kuram no mums diviem šeit šķiet svarīgi par katru cenu uzsvērt atšķirības un dalīt cilvēkus pēc kaut kādām pazīmēm vai īpatnībām?
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:27. Jūnijs 2015 - 09:42
(Link)
Jo mažoritārāka ir tā grupa, pie kuras tu piederi, jo mazāk svarīgi tev ir "uzsvērt atšķirības un dalīt cilvēkus". Tb, ja tiek defoltā pieņemts, ka cilvēki ir latvieši, tad tev nav nevienam jāskaidro, ka tu latviski runā labi - kamēr krievam tas ir jāskaidro. Ja tiek defoltā pieņemts, ka cilvēki var staigāt, tad tev nav jāprasa, lai restorānam ir durvis - bet cilvēkam ratiņkrēslā ir nepieciešama uzbrauktuve (un parasti jālūdz palīdzība, lai kaut kur uzbrauktu, jo LV nav īpaši populāri piedomāt pie cilvēkiem ratiņkrēslos). Pieņemu, ka heteroseksuāliem cilvēkiem arī nekad nav bijis jāatbild uz jautājumu "ēēē, kā tas ir - gribēt seksu tikai ar pretējo dzimumu?" vai psihiski normāliem cilvēkiem nav bijis jāatbild uz jautājumu "wtf, a kā tu vispār dzīvo bez balsīm galvā?" (nu, ja vien šie cilvēki nav mani draugi, bet then again "būt manam draugam" pati par sevi ir drusku diagnoze).

Tb ja tu runā no mažoritātes pozīcijām un nekad neesi īsti iedziļinājies minoritātes vajadzībās, tad pateikt "es taču nedalu cilvēkus pēc orientācijas/tautības/rases/fiziskās vai mentālās kondīcijas" var būt gan tolerances pazīme, gan vienkārši pašapmāns (jo tu tā īsti neesi pamanījis, ka vispār eksistē kaut kas cits ārpus tavas normas). Nu un deklarēt, ka nav svarīgi, vai literatūrā ir diversitāte vai nav, no šīm pozīcijām arī ir drusku nevietā - jo, ja defolts ir līdzīgs tev, tad tu vari vienmēr atrast grāmatas par tādiem cilvēkiem kā tu.

// un būtu forši, ja tu pacenstos bez pamatojuma nemētāties ar tādiem vārdiem kā "par katru cenu", es tiešām ļoti cenšos formulēt savu domu korekti - piemēram, sakot, ka diversitāte atsevišķā tekstā nav obligāta, bet par to var spriest, skatoties uz literatūru kopumā, etc..
From:[info]fedrs
Date:27. Jūnijs 2015 - 10:14
(Link)
Ļoti atvainojos "taviem draugiem", ka esmu nepareizi tolerants un neizmantoju katru iespēju, lai iebāztu viņiem degunā, ar ko viņi atšķiras!
honeybee -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba