starp citu, pasaulē rīsu, labības cenas ir strauji kāpušas, jo spekulanti ir pārnesušies uz šo pārtikas lauciņu (amerikā nekustamo īpašumu krīze un tā..)
Nav dzirdēts par rīsgraužiem, cukuru arī tā kā neēd, ja uzglabā kārtīgā traukā (es gan vakar no kārtīgā trauka izgāzu visu cukuru uz grīdas - paslīdēja, tā kā slīdīgus traukus arī nevajag :)). Auzu pārslas un miltus gan neuzkrātu.
Bet Eiropā Vācija saka, ka viņi nav vainīgi - viņiem tikai 2% no lauksaimniecības zemes biodegvielai atlikti. Nezinu par pārējām attīstītajām rietumeiropas valstīm. Protams, ideja, ka degvielu vajadzētu audzēt ir pagalam stulba, atceros, ka vidusskolas laikā - bija daudzi zpd darbi par to, cik lieliska būs bio degviela [baigi stilīgi, pasaules glābēja] bla bla bla . Neviens neapskatīja lauksaimniecības zemes aspektu (visiem likās, ka tā ir bezgalīgi daudz)
starp citu, pasaulē rīsu, labības cenas ir strauji kāpušas, jo spekulanti ir pārnesušies uz šo pārtikas lauciņu (amerikā nekustamo īpašumu krīze un tā..)
Reply | Parent | ThreadNav dzirdēts par rīsgraužiem, cukuru arī tā kā neēd, ja uzglabā kārtīgā traukā (es gan vakar no kārtīgā trauka izgāzu visu cukuru uz grīdas - paslīdēja, tā kā slīdīgus traukus arī nevajag :)). Auzu pārslas un miltus gan neuzkrātu.
šeit kukurūzas cenas aug griezdamās biodegvielas dēļ un rīsam arī.
Reply | Parent | ThreadBet Eiropā Vācija saka, ka viņi nav vainīgi - viņiem tikai 2% no lauksaimniecības zemes biodegvielai atlikti. Nezinu par pārējām attīstītajām rietumeiropas valstīm. Protams, ideja, ka degvielu vajadzētu audzēt ir pagalam stulba, atceros, ka vidusskolas laikā - bija daudzi zpd darbi par to, cik lieliska būs bio degviela [baigi stilīgi, pasaules glābēja] bla bla bla . Neviens neapskatīja lauksaimniecības zemes aspektu (visiem likās, ka tā ir bezgalīgi daudz)
Reply | Parent