kanariņš - So much for progress [entries|archive|friends|userinfo]
helvetica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

So much for progress [Mar. 11th, 2015|09:56 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Man vispar ir loti zemas prasibas pret kvalitati, piemeram, klausos cerkstosu radio, skatos kinoteatri parfilmetas fimas uz pc maza ekrana un neiebilstu, ja apkart laudis ed, dzerun calo, netrauce dokumentos nenolidzinatas malinas u.t.t. Tiesa, tikko dabuju apchamdit istu simt+ gadigu ferotipu un, ziniet ko, tas ir kaut kas genials. Sitik asu, tonu gradacijas skaidru un delikatu! Roka tagad necelsies vispar musdienu pikselfoto skirt.

P.s.Fotomuzeja esot izstade ar dagero-, ambro-, ciano- u.c. tipiem musdienu autoru izpildijuma. Neesmu redzejusi, nevaru vel ieteikt.
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]kautskis
Date:March 11th, 2015 - 10:27 am
(Link)
Te gan nebūtu vietā nolikt progresu. Tur jau ir pavisam cits attēla izmērs, ferotipam tieši tas, ko tu turi rokā, ir bijis kamerā, tur nekas nav jāpalielina (tātad sanāk asāk). Tāpat arī 35 mm filmas bilde neizbēgami būs neasāka nekā kontaktkopija no 8x10 collu negatīva, lai gan ķīmiskais process it kā tāds pats. Atsevišķi jaunieši būvē lielformāta digitālās kameras, un tur arī bildes sanāk tik asas, ka acis asiņo.

Progress fotografēšanu ir padarījis ērtāku un lētāku; izcila kvalitāte bija pieejama jau pirms vairāk nekā simts gadiem.
[User Picture]
From:[info]_zirgs
Date:March 11th, 2015 - 12:55 pm
(Link)
Pašlaik divos manos fotoaparātos ir 120mm filma.
Pirmajam modeli nezinu (kauns), bet to raksturo tas, ka priekšā ir tā 'ermoņika' un slēdzis tie pieskrūvēts.
Otrs ir ļubitels 166.
Jāpiefotografē un tad jau redzēs, kas ir ar to kvalitāti. :) pēc kā tiecos.