|
[Aug. 13th, 2012|10:57 pm] |
pirms tam gan bijām iegādājuši vienu brīnišķīgu grāmatu par britu ēdienu un ēšanas vēsturi. ar bildēm. nu, tur sūdīgām kokgriezumu reprodukcijām un tā.. redz, man kopš senseniem laikiem ir iesēdies prātā tas šoks, ko piedzīvoju, iepazīstoties ar renesanses ēdienu receptēm, kur tas, kas mums ir strikti nošķirts kā sāļais vai saldais ēdiens, tur bija kišumišu krustu šķērsu viss kā 'sāļais' un beigās ne jau ēdiens ieformē ļaužu uztveri, bet gan ļaužu uztvere spoguļojas ēdienos un skumīgi tā saprast, ka nevari pietuvoties pagājušo gadsimtu un ļaužu uztverei.
jebkurā gadījumā, grāmatas beigās ir arī recepšu apendix, kur interesants šķitās "cūktaukots gulbis (swan larded in bacon)" un soup au burgeouis, ko es drīzāk sauktu par samačkātu liellopu buljonu, bet nu, buržuju strebekli esam ieplānojuši pohiņu rītiņā nomēģināt. vēlams, pie galda sēžoties halātā un izspūrušiem matiem un servējot no izlietnes izvilktos pusmazgātos traukos. |
|
|
Comments: |
| From: | blond |
Date: | August 13th, 2012 - 11:13 pm |
---|
| | | (Link) |
|
offftopic - tu paņēmi to kasti?
nep, jo nedēļas nogalē mainījās plāni un nebiju pilsētā, bet rītā plāns iet centra apgaitā un paņemt. ceru, ka tas nerada kkādas probl.
| From: | blond |
Date: | August 14th, 2012 - 12:08 am |
---|
| | | (Link) |
|
Ne, viss ok, ja sargam nav nodotas vel kadas 3 tada izmera kastites - vinam ta rumite mazina:)
Oj, a pavilksiet tos pusmazgaatos traukus? :D
Es vienkaarshi iedomaajos kko, kas ir apkaltis biezaa slaani. Taadu pusmirkushu. Bet ne tik ekstreemi varianti tomeer nav nemaz tik traki tad.
From: | zirka |
Date: | August 14th, 2012 - 11:47 am |
---|
| | | (Link) |
|
nez, kur varētu dabūt gulbi cūktaukošanai, nosist kaut kā stulbi, ja vēlāk žēl
mhm, padomājām to pašu tajos pašos vārdos :D | |