kanariņš - [entries|archive|friends|userinfo]
helvetica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Feb. 18th, 2012|06:39 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
un otrs jautājums, kas man šķiet apdomāšanas vērts ir par to, kāpēc cilvēki, kuriem nav skaidras nostājas, vai arī, kam ir nostāja neiesaistīties, tomēr aiziet un ievelk krustiņu? protālā minētais "negribu justies kā baltais zvirbulis" ir ļoti brutāli sacīts, parasti - īpaši tiem, kas ikdienā apelē pie nepieciešamības "domāt", "argumentēt", būt lōģiskiem un spriestspējīgiem - ir kaut kādi obskūrāki argumenti. Mani vienmēr mulsina šis "zinu, kā ir labāk, bet daru pretēji, jo, nu...". Jo, Nu... - kāpēc? Parasti bērniem tā ir - kad grib mīlestību, kļūst kašķīgi un niķīgi. vai sievietes, kas saka "nē, nē, viss ir labi" un iekšēji trin nažus asiņainai atriebībai. Vai tā ir kaut kāda pasakās balstītā mītiskā domāšana, vai kas?
linkpost comment

Comments:
From:[info]unpy
Date:February 18th, 2012 - 06:55 pm
(Link)
Ir referendums, ir trīs iespējamās atbildes "par/pret/pofig, kapāju "Vanagu"". Ko izvēlēties, ir tikai tavā, dajebkurš, kurš mēģina tevi pārliecināt izdarīt viņa izvēli, ir sliktāks par kabatzagli, attiecīgi, sodāms, salaužot pirkstus, kā minimums.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:February 18th, 2012 - 07:00 pm
(Link)
ļaudīm patīk deleģēt savu atbildību par izvēli kādai autoritātei, pat, ja šī "autoritāte" ir tik obskūra kā "sabeidrība" vai statiski neizmērītais "vairākums"...
[User Picture]
From:[info]vilibaldis
Date:February 18th, 2012 - 06:55 pm
(Link)
principā uz provokācijām var neatbildēt un tā arī būtu loģiski, izņēmums ir gadījumi, kad klusēšana tiek uztverta/interpretēta kā piekrišana un tālak tā arī informatīvi izmantota.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:February 18th, 2012 - 06:58 pm
(Link)
tie, kas grib kko informatīvi izmantot, to darīs neatkarīgi no rezultātiem. Piem., gadījumā, ja neviens neatnāk un nenobalso "pret", arī "par balsis nesavācas, jo vnk nevar savākties, līdz ar ko veiklāki LV tuftas bīdītāji varētu bazūnēt, ka, lūk, krievi nemaz tik ļoti nemaz negrib to krievu valodu kā otru valodu, ja jau nav to iebalsojuši. problēma ir tā, ka letiņi tuftu bīdīt nemāk.
[User Picture]
From:[info]blond
Date:February 18th, 2012 - 06:56 pm
(Link)
hei, kur palika iepriekšējais ieraksts?
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:February 18th, 2012 - 06:59 pm
(Link)
būtībā tie bija sev domātie, bet vakara drūmakā nepamanīju, ka nav ielikta actiņa. Lielākoties tematiski prātuļojumi, kas - ņemot vērā attiecīgo brīdī - publiski tiks nolasīti kā aktualitātes vai nostājas, nevis vnk domu piemapojums. Tamdēļ tagad zem acs.