kanariņš - point of no return [entries|archive|friends|userinfo]
helvetica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

point of no return [Mar. 25th, 2009|09:55 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
mzzzzzz, vai nevar ar kādu LV tiesas spriedumu aizliegt jauniem vīriešiem runāt par abortiem? "daudziem nemīlētiem un negaidītiem bērniem dotu iespēju nepiedzimt" saka Tukišs. Bet par iespēju neuztaisīt daudzus nemīlētus un negaidītus bērnus, neiedomājies? Par nepieciešamību uzņemties atbildību par savas rīcības sekām?
Lieta nav tik vienkārša un viegla. Un it nemaz ne tik loģiski pārliecinoša, kā to mums skaidro biomedicīnas tekstu grāmatas. Pamēģini tu pastaigāt ar topošo bērnu zem sirds, zinot, ka viņam ir iespējas tapt vēl tikai noteiktu dienu skaitu, pēc kura tu pati/-s ar savu lēmumu atdosi viņu bojāejai. Sievietes raud, guļot palātās, gaidot savu kārtu. Tas nemaz nav viegli.
linkpost comment

Comments:
From:[info]solipse
Date:March 25th, 2009 - 10:14 pm
(Link)
kastrēt, kastrēt viņus visus!
From:[info]solipse
Date:March 25th, 2009 - 10:25 pm
(Link)
bet, ja nopietni, nav jau tā, ka biomedicīnas teksti visi aģitētu par abortiem. argumentācija par drīzāk ļauj nenolinčot sievieti vai viņai pašai nenobeigt sevi pašpārmetumos.
tomēr jā, pārāk bieži ir sastopama tāda infantili uzspēlēta "vēsā" attieksme. "dot bērnam iespēju nepiedzimt" - b*, kas tas par kruto cinismu? un loģikas trūkumu - ja dod iespēju nepiedzimt, jābūt arī iespējai piedzimt. it kā bērnam šeit tiktu dota izvēle.
[User Picture]
From:[info]thel
Date:March 26th, 2009 - 02:10 pm
(Link)
Ja tā godīgi, tad, manuprāt, nevajag komentēt kaut kāda sociopātiska pusaudžu tekstus. Te pat nevajag argumentēt - vnk. paņemt žagarus un nopērt.
[User Picture]
From:[info]artis
Date:March 26th, 2009 - 11:31 pm
(Link)
Ļoti precīzi. Patīkami, ka neesmu vienīgais, kas to ir novērojis.