kanariņš - [entries|archive|friends|userinfo]
helvetica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Apr. 27th, 2011|10:50 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]indulgence
Date:April 28th, 2011 - 06:56 am
(Link)
Jautājums, vai viņam pašam tas šķita svarīgi? Tb tas, ka vidējais latvietis apsēsts ar etnisko izcelsmi un cenšas to kā ļooooti svarīgu faktoru atrast jebkuram, ir saprotami (jo tas aš vienīgais aspekts, ar ko tas vidējais latvietis var sajusties kaut cik vērtīgs kaut vai paša acīs). Taču ir gana daudz ļaužu, kam dziļi pie pakaļas viņu senču etniskā izcelsme un tirliņu kopiena, pie kuras vecvecmāmiņai nācies piederēt, jo piedzimusi tajā. TB ja šis sevi neuzskata ne par kādu ebreju, tad gana loģiski, ka šī birka netiek karināta klāt.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:April 28th, 2011 - 08:30 am
(Link)
diezgan skaidrs, ka "kļūt slavenam ārzemēs" šajā gadījumā bija iespējams tieši pateicoties networkingam, kas piemīt ebreju kopienai tieši tāpēc, ka (līdz noteiktam laika posmam) viņu "tauta" balstījās "virtuālos" jeb ne-fiziskos (zeme, teritorija) čekpointos.
Atšķirībā, piemēram, no letiņiem, kam, aizbraucot uz ārvalsti jāskumst par "dzimteni" un vispirms jāsitas par maizi un dzīvesvietu vispirms un nebūt ne pa pašiem labākajiem darbiem (skat. kas notika ar visiem mūsu cienījamajiem Libertiem un Vidbergiem pēc IIPK).
Un par šo fenomenu - emigrējušo ebreju kopienām visādās Ņujorkās u.c. ir gana pētījumu un apcerējumu un tiešo atmiņu, lai varētu tā izrunāties..