kanariņš - [entries|archive|friends|userinfo]
helvetica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Feb. 10th, 2011|11:46 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]antuanete
Date:February 11th, 2011 - 01:09 pm
(Link)
Par apdegumiem nezinu, bet tūsku un iekaisumu urīna kompreses tiešām noņem (pateicoties daudzveidīgajam sāļu sastāvam osmozes ceļā izvelk lieko šķidrumu, to man ārsts paskaidroja). Līdzīgi darbojas saspaidīta kāpostlapa, bet urīns tomēr esot labāks :)
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:February 11th, 2011 - 01:15 pm
(Link)
zinu, zinu. un arī praktizēju visas šitās mājas medicīnas štučkas, ieraksts vairāk kā amizēšanās par tēmu, jo mājas medicīna tomēr atšķiras no establišētā, līdz ar ko lōģisks jautājums, ja praktizējam tās pašas sentēvu metōdes, tad nafig visu šito balagānu ar izremontētām slimnīcu telpāmun procedūru kabinetiem?
piem., kad Šveicē izmežģīju kāju, ar mani apgājās tik saudzīgi un smalki, kā LV pat dzemdību lakā netiku piedzīvojusi.
[User Picture]
From:[info]antuanete
Date:February 11th, 2011 - 02:44 pm
(Link)
Kaut kur lasīju, ka Zviedrijā ārsti bērniem pie viegliem gremošanas traucējumiem iesaka dzert kōlu, kamēr pie mums tāds joks neejot cauri - māmiņas par varītēm prasa, lai raksta zāles, un uz mājas metodēm neparakstās, kaut arī tās palīdz ļoti labi. Tāpat ar čuru kompresēm - ja ārsts savā izremontētajā slimnīcas kabinetā secina, ka konkrētajai kaitei šis tautas līdzeklis ir vislābākais, tad ir tikai normāli, ka to arī ieskaa, nevis uzreiz raksta patentētos medikamentus uz lapiņas ar ražotāja logo :)
Man šķiet medicīnā (visur, ne tikai LV) pieredze vienmēr būs atkarīga no tā, kā paveicas ar konkrēto personālu. Nevienā profesijā 100% darbinieku nav ideāli profesionālā un cilvēciskā ziņā - ir halturščiki, ir īgņas, ir paviršie u.t.t. Tikai medicīnā par tām kļūdām jāmaksā dārgāk, nekā, teiksim, ja Rimi kasiere apšmauc par 10 santīmiem.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:February 11th, 2011 - 02:51 pm
(Link)
Rīgā uz rentgeniem man jālec ar izpižģītu kāju pašai. ārvalstīs man neļauj no ratiņgultas izkāpt un visur izvadā asistējošais personāls. Tas nav par indivīdiem, bet gan par "dzīvespasauli", kurā ar savām vērtībām, attieksmēm un "normalitātes" apjausmām dzīvo vieni vai otri ļaudis.
[User Picture]
From:[info]antuanete
Date:February 11th, 2011 - 03:49 pm
(Link)
Kurās ārvalstīs un par kādu naudu (savu vai valsts)? Īrijas un Lielbritānijas latvieši stāsta briesmu stāstus par turienes slimnīcām (gan par attieksmi, gan tehnoloģijām).
[User Picture]
From:[info]antuanete
Date:February 11th, 2011 - 03:50 pm
(Link)
Es nemēģinu pierādīt, ka Latvijā viss ir kārtībā ar medicīniskajiem pakalpojumiem; skaidrs, ka nav; taču ļoti šaubos, ka t.s. ārvalstīs (arī Rietumeiropā) situācija ir tik rožaina, kā varētu domāt no dakteru seriāliem :)
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:February 11th, 2011 - 06:40 pm
(Link)
es jau tik par tām, kurās pati bijusi :)
bet jebkurā gadījumā, small talku ārsti parasti anamnēzes sakarā bīda, nevis zvaigžņu kartes, plaukstu līniju vai čakru sakarā (ja vien neapmeklēju attiecīgo pakalpojumu iestādes...)