|
[Jan. 17th, 2011|11:15 pm] |
|
|
|
Comments: |
| From: | junona |
Date: | January 17th, 2011 - 11:27 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Tas jau arī tiek darīts. Kauli želantīnā, viss pārējais - desās. Bet ja gribi gaļu, tad jāēd steika gabaliņš.
Kamēr spēkā ir biznesa likumi, neviena molekula lopa miesas netiek izniekota. Šķiet, ka pat kaulus beigās samaļ pulverī un kaut kur izmanto.
runa vairāk ir par to, ko cilvēki ir gatavi ņemt pretī. Piemēram, tas, kas tiek iebarots desas formātā šķiet ok, taču to pašu ēst oriģinālajā formātā, pagatavotu pēc receptes, nešķiet ok. kāds tam pamatojums? vnk ieradums un nezināšana
otra galējība ir visādi mārtiņi rītiņi ar savām slow food aktivitātēm, kas proponē tādus nosacījumus, lai kāds gaļas gabaliņš skaitītos "labs" un ēšanas cienīgs, ka tā jau kļūst kkāda perversija pret to dzīvo būtni, kas tiek killota nost mūsu ēdienkartēm
| From: | junona |
Date: | January 18th, 2011 - 12:15 am |
---|
| | | (Link) |
|
Īsti nevaru piekrist - man nešķiet, ka normālos apstākļos (t.i., turēt kūtī, kur tam ir pietiekami daudz vietas, nepumpēt iekšā visādus sūdus, lai tas ātrāk aug utt.) audzēt sivēnu vai govi ir perversi. Cita lieta, ka tas ir tāds elitārs pasākums. Proti, ja gaļu iegūtu tikai šādā veidā, tad tā būtu ekskluzīva lieta, ko varētu atļauties tikai turīgi cilvēki (tipa tie, kas šobrīd var atļauties austeres). No more desas un visu pārējos lēto gaļas izstrādājumu, kas lielā mērā nodrošina to, ka salīdzinoši liels cilvēku skaits uz pasaules ir puslīdz paēduši. Citi gan saka, ka vēl izdevīgāk būtu audzēt soju, bet tas jau ir cits stāsts.
te jau ejam detaļās. slowfood principi pamatā ir ok, visas tās sezonālās, vietējās, godprātīgi un civilizēti radītās lietas ir labi. bet tad seko kkāds "īpašais" gals a ļa "īsts steiks ir tikai tas, kurš ņemts no neslauktas govs" u.tml. un tas jau man šķiet nedaudz lieki.. | |