kanariņš - [entries|archive|friends|userinfo]
helvetica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Jan. 17th, 2011|11:15 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]junona
Date:January 18th, 2011 - 12:15 am
(Link)
Īsti nevaru piekrist - man nešķiet, ka normālos apstākļos (t.i., turēt kūtī, kur tam ir pietiekami daudz vietas, nepumpēt iekšā visādus sūdus, lai tas ātrāk aug utt.) audzēt sivēnu vai govi ir perversi. Cita lieta, ka tas ir tāds elitārs pasākums. Proti, ja gaļu iegūtu tikai šādā veidā, tad tā būtu ekskluzīva lieta, ko varētu atļauties tikai turīgi cilvēki (tipa tie, kas šobrīd var atļauties austeres). No more desas un visu pārējos lēto gaļas izstrādājumu, kas lielā mērā nodrošina to, ka salīdzinoši liels cilvēku skaits uz pasaules ir puslīdz paēduši. Citi gan saka, ka vēl izdevīgāk būtu audzēt soju, bet tas jau ir cits stāsts.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:January 18th, 2011 - 12:38 am
(Link)
te jau ejam detaļās. slowfood principi pamatā ir ok, visas tās sezonālās, vietējās, godprātīgi un civilizēti radītās lietas ir labi. bet tad seko kkāds "īpašais" gals a ļa "īsts steiks ir tikai tas, kurš ņemts no neslauktas govs" u.tml. un tas jau man šķiet nedaudz lieki..