kanariņš - [entries|archive|friends|userinfo]
helvetica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Jul. 24th, 2010|03:22 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
mazliet nekorekti pēc iepriekšējā ieraksta, bet es esmu rasiste vienā noteiktā punktā - man totāli nepatīk tālo austrumu izcelsmes balerīnas (es atvainojos, bet man nav pietiekamas pieredzes, lai pēc sejas vaibstiem spētu noteikt no kuras tieši Āzijas valsts konkrētā būtne ir nākusi). es tiešām nevaru. Nu, tur mīmika, izteiksmes ekpresija. tieši sejā. totāli sveši ir tie sejas panti un es nesaprotu, kas tur ko nozīmē. Līdzīgi kā ar :) un ^_^... Kā jau eksotiku es tur redzu daudz ko seksīgu, nu, tur matu struktūra un augstie vaigu kauli, pilnīgās lūpas u.tml., bet baletā man vajag kko nedaudz citu.
toties kaut kādā mērā šo savu netikumu es varētu kompensēt ar absolūto vienaldzību pret pedas pacēluma nozīmi baleta estētikā. Varētu pat teikt ka 'nepareizās' pēdas a la oldskūls man patīk labāk (taisna līnija), nekā 'pareizais', modernais hiperizliekums. Pēdējais kkā saistās ar anomāliju vai tml.
bet vispār, protams, tas ir izglītošanās jautājums un mana personīga problēma, so i rather shut up

vizuālais pielikums








linkpost comment

Comments:
From:[info]spicausis
Date:July 24th, 2010 - 06:16 pm
(Link)
Tas tā, kā cilvēks būtu sev desmit gadus zem nagiem naglas dzinis, un tagad varētu to izdarīt šķietami nesāpīgi, un nu nāk un demonstrē to — "edzkā es varu!" un visiem kulturāliem cilvekiem ir jāmāj ar galvu un jāsaka "ah, elegance".

Frīkšovs jocīgu ideālu vārdā tā jūsu baleta kultūra.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:July 24th, 2010 - 06:28 pm
(Link)
nu, nu!
[User Picture]
From:[info]traumpunkts
Date:July 24th, 2010 - 06:39 pm
(Link)
(reizināts ar divi)
From:[info]spicausis
Date:July 24th, 2010 - 07:12 pm
(Link)
Kaut arī es atbalstu katra indivīda tiesības izdarīties ar savu dzīvi un veselību pēc savas patikas, skatoties uz balerīnām, es nespēju izjust neko no dailes: es sastāvu no vēlmes katrai no viņām teikt "saulīt, tu muļķīte, lieki bija tā sevi mocīt un pist savas kājas un dzīvi — ja tu vēlies pastāstīt man skaistu stāstu, tad stāsti viņu tāpat!".
Bet, kad klasiskā baleta mācības sākas agrā un neapzinātā bērnībā, tas man ir vispār mežonisms un viduslaiki, un dibenā tādu mākslu.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:July 24th, 2010 - 07:20 pm
(Link)
nu, nav gluži tā, ka būtu iespējams praktizēt kādu arodu pilnīgi bez mīnusiem, problēmām u.c. draw-backiem, ikkatrai cilvēciskai darbības jomai ir savi plusi un mīnusi, īpaši, ja to praktizē hārdkōrā. un tā ir katra paša izvēle (vai krusts, ja ir vecāku izvēle), vai pieņemt noteiktas jomas nosacījumus vai pievērsties kam citam.

Jo tikpat daudz ir to mazo puisīšu un meitenīšu, kas pēc pāris gadiem pārstāj nodarboties ar baletu un pievēršas kam citam. Tieši tāpat kā visi tie mazie basketbolisti, hokejisti, futbolisti, klimpermaņi u.c. hobijisti

un balets ir viena no mākslinieciskās izteiksmes formām, ar saviem īpašiem nosacījumiem, kas, attiecīgi, piedāvā īpašu pārdzīvojumu. katrai mākslas jomai savs, būtu gaužām garlaicīgi, ja vienīgā forma būtu, piem., daiļliteratūra un arī tikai Hemingveja..

sūdīgāk ir, kad balets vai kāda cita mākslas forma tiek izmantota, lai mākslas mīļotājs attaisnotu kkādu savu 'īpašāku' pozīciju statusu hierarhijā, tb. ieslēdzas elitisms. Bet ne par to ir runa. Vairak gan ironija ;)
[User Picture]
From:[info]traumpunkts
Date:July 24th, 2010 - 07:55 pm
(Link)
Kam te nepatikt? Du plaisir pour tous.

[User Picture]
From:[info]traumpunkts
Date:July 24th, 2010 - 07:59 pm
(Link)
Ko īpatiesībā biju domājis atrādīt:

[User Picture]
From:[info]zan
Date:July 24th, 2010 - 08:44 pm
(Link)
bļins, es tiko sapratu, cik maz es saprotu vispār no baleta, lai arī nav tā, ka nekas dzīvē redzēts nebūtu. bet varbūt tāpēc man tik ļoti arī patīk Tavi posti - šad tad var uzzināt visādas lietas bez tāda pārintelektuāla pasnieguma.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:July 27th, 2010 - 11:04 pm

paldies, es sakautrējos

(Link)
nu es tagad aplaizīšu ūsas un murrāšu, drīkst, ja :D