kanariņš - REDNEKI [entries|archive|friends|userinfo]
helvetica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

REDNEKI [Jun. 17th, 2010|01:53 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
bļaģ, raidījums te viens fōnā pa TV iet un visu laiku maļ tās "nacionālās vērtības", "nacionālās vērtības". bļe, kāds var pateikt, kādas tas ir tās nacionālās vērtības? pagaidām izklausās diezgan stīvi un neperspektīvi, kaut kādi piekarināti atribūti, no sērijas, jāņu vainags un ķimeņu siers. Ja nav jāņu vainaga un negaršo ķimeņu siers, tad neesi latvietis un nenes īstenās nacionālās vērtības. Lapi audzē ziemeļbriežus. gruzīni ēd arbūzus. krievi sit sievas. Un neviens cits to, protams, nedara un nevar darīt, jo tie ir tikai attiecīgo tautu/nāciju propertiji. es tūdaļ eksplodēšu, nu kā var būt tik nenormāli izslēdzoši????
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]black_data
Date:June 17th, 2010 - 01:59 pm
(Link)
Nu, ziemeļbriežu audzēšana nu nekādi nesanāk latviešu nacionālā īpatnība, pat ja kāds to sāktu darīt. Nekā izslēdzoša es tur neredzu.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:June 17th, 2010 - 02:15 pm
(Link)
toties, ko darīt tiem lapiem, kas neaudzē ziemeļbriežus? disfunkcionāli lapi, očevidno.. un ko darīt tiem LV, kuriem ir visai maza emocionāla saikne ar to, kas tiek uzskatīts par latvietības atribūtu, turpretī ir spēcīga identificēšanās ar lietām, ko urrāpatrioti politiski apkaro kā "mazu tautu iznīcinošu liberālismu"? āāāāā
[User Picture]
From:[info]black_data
Date:June 17th, 2010 - 02:18 pm
(Link)
Uzskatīt sevi par kosmopolītiem.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:June 17th, 2010 - 02:54 pm
(Link)
gluži nē, esmu nemobila un man patīk runāt latviski un vēl visādas lietas, kas uzrāda, ka kosmopolītisms tas nav. Tiesa, jāņu vainags ar ķimeņsieru arī ņe majo. vajag kko modernāku, piemēram, egalitāras cilvēktiesības u.tml. :DDD
[User Picture]
From:[info]black_data
Date:June 17th, 2010 - 02:57 pm
(Link)
Es ar vienreiz oponēju, ka neesmu kosmopolīts. Pēc tam skaidrā prātā padomāju, ka laikam vien taisnība būs. Ar vienu latviešu valodu līdzēts nebūs.
[User Picture]
From:[info]str
Date:June 17th, 2010 - 02:22 pm

tikko ar bij diskusija

(Link)
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:June 17th, 2010 - 02:49 pm

Re: tikko ar bij diskusija

(Link)
obanā, kā man patīk, ka ļaudis lieto tādus vārdus kā "tauta" un 'nācija' un 'kultūra', neapzinoties, ka tas tāds 18/19.gs konstrukts, kur "nācija" tiek attaisnota, uzkonstruējot "tautu", un tauta tiek attaisnota, uzkonstruējot esenciālu, normatīvu "kultūru". Uzskatāmi rezultātus var redzet Brīvdabas etnogrāfiskajā mzuejā, kas ir piemineklis "tautas kultūrai", tikai viena lieta jau tagad tur lien no maisa kā īlens laukā, proti, ka BEM neadnekadnekad krājumā netiks paņemta kombināta "Māksla" produkcija un vēl miljons lietu, kas ir daļa no mūsu ikdienas dzīves un sadzives kultūras, kā arī no tā mēs nekadnekad patīkāmā veidā neuzzināsim par igauņiem, lietuviešiem, poļiem, ungāriem, ebrejiem, čigāniem, krieviem un visiem citiem, kas ir daļa no latvijas valsts un latvijas sabiedrības, bet nepalīdz stutēt "nacionālo vērtību" esenci.

ai, fuj, dirsā to visu
[User Picture]
From:[info]marija
Date:June 17th, 2010 - 03:35 pm
(Link)
ja? a man diezgan vienalga. es zinu, ko es gribu un kā man patīk un pārējiem lai ziemeļbreidis ir jaunā govs un lai suši ir jaunais sklandurausis, man godīgi nospļauties, kamēr tas nav uzspiests man manos jāņos. (kuros es skatīšos futbolu)
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:June 17th, 2010 - 03:38 pm
(Link)
nezinu, kā Tev, bet man nākas saskarties ar to tad, kad $ un citus resursus sadāļā visādiem projektiem, kas mācīs cilvēkiem dziedāt tautas dziesmas un skriet ar pagalēm pa mežiem, turpretī citām, starp un interdisciplinārām lietām neko nedod, jo 1) nav saprotams, kā tas nāk par labu formulētajām 'nacionālas valsts' prioritātēm 2)varbūt pat ar savu brīvdomību, daudzviedību un minoritāru lietu iekļaušau apdraud šo nacionālo valsti (kas ir totāls bulšits un vnk tumsonīgas bailes). Privātā līmenī jau var sakost zobus un cerēt satikt kādu citus, saprātīgus ļudis, bet, kad tas sāk ietekmēt profesionālās iespējas un izdredzes tad gan kļūst tā cemmīgi...
[User Picture]
From:[info]marija
Date:June 17th, 2010 - 03:42 pm
(Link)
parasti ir iemesls kāpēc prioritātes tiek noteiktas un tās tiek noteiktas arī tāpēc, lai atviegloju naudas sadalījumu, visam un vienmēr naudu nevar atrast. tātad kaut kādas vērtības, kas tiek atzīstas par nacinoālām, pašlaik ir prioritāte un saņem vairāk naudas. protams, lai kaut kas cits dabūtu $$ ir jābūt ļoti labam pamatojumam, programmai, utt.
bet es ar projektiem nestrādātu, tāpēc varu piebilst, bet ne apgalvot.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:June 17th, 2010 - 03:56 pm
(Link)
.Pilnībā piekrītu, taču tāpēc pašām visgalvenākajām iestādēm (jo tās ir visgalvenākās) nebūtu nācis par ļaunu pa šiem gadiem 19 attīstīt arī citus ceļus, kā visādiem, kas nav prioritātes, pašiem saviem spēkiem tieši vai netieši sadabūt $ u.c. resursus. pagaidām viens centralizētais KKF kastrolis uz visiem un pāris NVO. ak, jā, un vēl sorosonkulis, bez kura mums tagad nebūtu dauz kā tāda, kas tiek kvalificēts kā 'nacionālā vērtība' (which is the funny part in this story) u.tml. internacionāli draudziņi