kanariņš - Sociālais dzīvnieks un informācijas iegūšanas rituāls [entries|archive|friends|userinfo]
helvetica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Sociālais dzīvnieks un informācijas iegūšanas rituāls [Jun. 16th, 2017|08:14 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Atzīšu, ka man ļoti patika un zināmā mērā pietrūkst videonomas. Bija, piemēram, tāda pretī skolai, pēc stundām, čiks, ieskrien, izvēlies kko no tām sienām ar vhs muguriņām; vai vakarā, pa tumsu no blakus kvartāla, kur dzīvoju, jādiebj, jo kaut kas ir izlasīts, kaut kas par kaut kādu filmu izdzirdēts tv, un tagad jāuzzina, vai nomā ir, un, ja ir, jāņem nekavējoties skatīties. Persona lodziņā, kurai varēja paprasīt kko ieteikt, vai nolūrēt pirms tevis stāvošās personas izvēli, saspicēt ausi uz sarunu.

Es saprotu, saprotu, ka tagad jau ir tas pats, klikklik lielā videonoma, klikklik, diskusiju forums, pat bez maksas, atšķirībā no 25 sant./diennaktī. Bet klikklik nav īstu cilvēku, pieskāriens visos posmos ir tikai taustiņam, gaidu vietā-spēja procesēt 50 treilerus, lai saprastu, ka nav vairs nomoda spēka, lai jelko vairs noskatītos. Atsvešināšanās, bet darbspēka vietā vnk cilvēks, jebkurš.
linkpost comment

Comments:
From:[info]santech
Date:June 16th, 2017 - 10:15 am
(Link)
šorīt es būtu bijis priecīgāks, ja nebūtu jāsaskaras ar cilvēcisko faktoru pakalpojuma saņemšanas iestādē
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:June 16th, 2017 - 10:34 am
(Link)
Jā, no pakalpojuma sniedzēja perspektīves varētu būt citādāk, mhm.
From:[info]santech
Date:June 16th, 2017 - 10:40 am
(Link)
šorīt es pats biju saņēmējs/maksātājs
ar klātienes šarmu pilnīgi pietiek paša darba vietā, heh
[User Picture]
From:[info]svesinieks
Date:June 16th, 2017 - 11:12 am
(Link)
Atceros, kad biju pavisam neliels, tēvs reizumis atgriezās no videonomas un izvilka no lielās ādas jakas kasetes uz kurām bija rakstīts Том и Джерии - tas bija kā mazie ziemassvētki.

Man pats romantiskākais satura iegūšanas veids atmiņās palicis DC++/RevConnect laiks, kad tu gaidīji vairākas stundas, lai sagaidītu savu iecerēto saturu, bez jebkādas garantijas, ka tas nebūs feiks. Tas likās straight forward maģiski.
From:[info]santech
Date:June 16th, 2017 - 11:34 am
(Link)
Bet ja par tēmu (ar bet iesākt teikumu ir slikti), tad - mūsu pagastā padlaikos bija opcija iznomāt televizoru ar visu videomaģi un kaut kādu čupu kasetēm uz dažām dienām. maģis kā kuro reizi - pleijeris, kas bija maza kastīte, vai arī padražojuma lielā kaste, kurā no augšās šausmīgi stilīgi ielikās kasete. Toreiz tad arī redzēju sesto epizōdu starvariem. Un senči skatījās Emanuēlas vai kāturbij.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:June 16th, 2017 - 11:43 am
(Link)
haha, mums tā kaste - kur paceļas kasetes ievietošanas vieta, kas pēc tam ir jāaizspiež ciet - bija mājās un uz Emanuelas skatīšanos sanāca viss miests, jauni un veci, bērni pa to starpu arī :D