kanariņš - Vašingtonas Smoļnijs [entries|archive|friends|userinfo]
helvetica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Vašingtonas Smoļnijs [Jan. 29th, 2017|01:10 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:January 29th, 2017 - 02:47 pm
(Link)
Ka ja es teicu - whatever makes you happy. Diemzel T.tipa politika ir pret visu to, kas konstitue mani ka personu, manu identitati, lidz ar ko tu vari argumentet atsperies, bet diemzel es neredzu iespeju but sajusma par ti, kas iznicina visu to, kas man ir svarigs. Tikat labi tu vari paargumentet asanzam, kapec Hilarijas politika ir super.
From:[info]krishjaanis
Date:January 29th, 2017 - 06:59 pm
(Link)
Nē, nē, iedomājies, ka esi istabā ar desmit cilvēkiem, no tiem tu un vēl viens sapņo, piemēram, par saulaino pasauli bez politiskām robežām, taču pārējie astoņi uzskata, ka robežām obligāti jābūt - un viņi nesapņo, viņiem is nav sajaukts ar ought, viņi balstās konkrētā empīrijā un noteiktās uzkrātās un pārmantotās zināšanās, pārējie divi skatās un visu izvērtē pēc "kā būtu kābūt", un ja ceļā kāds šķērslis, bremze, no tā pēc iespējas ātrāk jāatbrīvojas, lai gaita neapsīkst. Nu lūk, un šie desmit cilvēki istabā stāv, un tu saki, ka tie astoņi ir pilnīgi pretēji tavai konstitūcijai un identitātei. Un visi runā garām viens otram. Jo viens robežās redz jēgu, citam tas ir traucēklis.

Protams, var sapņot par pasauli bez kariem. Taču vismaz līdz šim brīdim cilvēces vēstures dati mums rāda pretējo. Paziņot starp sapņotājiem un empīriju, starp is un ought, starp "what feels good" vs "what does good" kaut kādu nepārvarāmu bezdibeni, paralēlus, nesamērojamus ontoloģiskos statusus - nu kam, priekš kam tā jādara. Jā, kognitīvi vienkāršāk, bet tā ir sevis aplaupīšana.

Man viens austriešu apgaismotais intelektuālis teica, ka jūtas daudz tuvāks un līdzīgāks Stambulas apgaismotajam intelektuālim, viņš ar stambulieti saprotas labāk nekā ar vietējo Štīrijas lederhosen lauķi. Man viņa teiktais, pareizāk sakot, tā inkapsulācija, ierakšanās tranšejās, šķita nepareiza, dead end.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:January 29th, 2017 - 08:20 pm
(Link)
Tas ir tik aizkustinosi, ka vieni ir empirika un otri (un tresie, certurtie, piektie, tas tik bezjedzigi, ka tava bilde vienmer ir tikai divi, binara opozicija) ir, nez, transcendentala imanence vai kas.

Un, ja, ta ir muzsena un problematiska diskusija par pielaujamo vardarbibu. Pieraksti mani spektra gala, kura ta nav pienemama, sorz. Sikakas detalas neiesligsu, formats sikakam detalam nepiemerots.

Aicinajums atstaties un bidit savu muzhiku agendu kkur citur vel joprojam speka.
From:[info]krishjaanis
Date:January 29th, 2017 - 08:22 pm
(Link)
What does good vs what feels good
From:[info]krishjaanis
Date:January 29th, 2017 - 08:25 pm
(Link)
Pirms pārstāju, vēl tikai gribēju piebilst, ka daudzus gadus diskursu valdījušais hanna_beedz koncepts ir vistiešākajā mērā līdzatbildīgs par Trampu. Cilvēkiem tas apnika. Ir akcija, un ir reakcija.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:January 29th, 2017 - 08:40 pm
(Link)
Thhhh, jaudīgi.