Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

Vasara un dūmi - dienvidparka smalkjūtības tikumi

Mar. 17th, 2016 09:29 pm dienvidparka smalkjūtības tikumi 28 comments - Leave a commentPrevious Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Comments:

From:[info]dooora
Date:March 22nd, 2016 - 11:29 am
(Link)
konfidenciāli pasveicināju (man vēl neērti dot saikni uz šo sarunu), viņa māj atpakaļ.
tas darbiņš viņai nenāca viegli, bet mija ir lieliska problēmsolvere. + viņai jādīlo ar šito nāpsli. mīļie, jums prātā nenāk, kas tik mijai nav jāuzklausa. labi, ka viņai Mātes Terēzes pacietība. klau, starp citu, divos vārdos – kas tās par dūņām, ko tagad MT lej virsū? Tu tur saredzi kādu reālu pamatu?
From:[info]avralavral
Date:March 22nd, 2016 - 01:25 pm
(Link)
Par MT: varbūt ir arī kāds pamats un jauni argumenti, es neesmu pasekojusi līdzi, zinu tikai Hičensa grāmatu "Misionāra poza" (pun intended), kas iznāca 1990.-ajos. Viņa pārmetumi lielos vilcienos ir līdzīgi tiem, kurus Tonijs Džads (Judt) izteica Jānim Pāvilam II (pārmetot, ka Jānis rīkojis tikšanās un diskusijas ar visādiem sava laika sekulāriem filosofiem, bet neesot "reāli ieklausījies" viņu viedokļos) - proti, viņi īsti nesaprot, ka būšana par mūķeni (vai pāvestu) primāri nav politisks amats vai humanitāras organizācijas līdera amats ar attiecīgajiem pienākumiem. Ja mirēju no ielas paņem klostera aprūpē, tur, protams, notiek tādas lietas kā "indoktrinēšanas katolicismā mēģinājumi", un no pāvesta nevar sagaidīt, ka viņš ieklausīsies Sema Herisa argumentos un tad Lieldienās no sava balkona paziņos "ziniet ko, es pārdomāju, Dieva nav, tas viss ir muļķības, ejiet mājās" - ja pastāvētu risks, ka viņš ko tādu var paziņot, viņš nekad nebūtu kļuvis par pāvestu :) Arī pārmetumi MT, ka viņa ņēmusi naudu no bandītiem vai savos aprūpes namos nav nodrošinājusi adekvātu diagnostiku vai atsāpināšanu, šķiet, balstās šāda tipa pārpratumā - pārpratumā par attiecīgās reliģijas metafiziskajiem uzstādījumiem.
Kas attiecas uz MT iecelšanu svēto kārtā, kas notiks septembrī, - nezinu, nav viedokļa, distancējos. Vai viņa bija godam nopelnījusi Nobela miera prēmiju? Jā, manuprāt, bija.