Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

Vasara un dūmi - Jaunrunas jaunumi

Jul. 4th, 2020 10:22 am Jaunrunas jaunumi

Zviedrijas Liberālās partijas vadītāja paziņojusi, ka valstij steidzami jāatdod integrācijas parāds pusmiljonam tajā iemigrējušu iedzīvotāju. Praksē Integrācijas parāds izskatās šādi - ja esi mani ielaidis savā mājā un ilgstoši uzturējis, bet kādā brīdī saki, ka varbūt es varētu būt tik jauka un pati par sevi rūpēties, tad izrādās, ka esi man parādā, jo neesi mani, no tava ledusskapja ēdošu, pietiekami labi integrējis.

https://www.dn.se/debatt/integrationsskulden-halv-miljon-utrikes-fodda-riskerar-fattigdom/

Tags:

5 comments - Leave a commentPrevious Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Comments:

From:[info]fedrs
Date:July 4th, 2020 - 11:48 am
(Link)
Ja tas notiktu Latvijā, ieteiktu pievērst uzmanību administratīvajām izmaksām, kas paredzētas šī pusmiljona sadalīšanai. Bet par zviedru tradīcijām un motivāciju gan neņemos spriest.
From:[info]heda
Date:July 4th, 2020 - 11:53 am
(Link)
Pusmiljons ir migrantu, kuriem pēc liberāļu domām pienākas šī parāda atmaksa, bet, cik tas būs naudas izteiksmē, bail pat iedomāties.
From:[info]heda
Date:July 4th, 2020 - 12:05 pm
(Link)
Motivācija visticamāk ir nozvejot daļu no tā pusmiljona balsīm, jo partijas reitings ir apm. 3%. Par importētā elektorāta balsīm Zviedrijā ir nopietna cīņa.
From:[info]extranjero
Date:July 4th, 2020 - 08:23 pm
(Link)
Daudzi jau negrib integrēties, un drīzāk vēlas pārtaisīt savu dzīvesvietu par valsti, no kuras viņi ir bēguši. Kas ironiski arī ir iemesls, kāpēc viņi ir no tās bēguši.
From:[info]heda
Date:July 4th, 2020 - 08:40 pm
(Link)
Jā, tā ir, tie, kuri grib, var integrēties ļoti ātri. Bet konkrētajā vārdu salikumā zviedru kontekstā vārds `parāds` ir vismaz reizes būtiskāks nekā vārds `integrācija` - lai nodokļu maksātāji saprastu, ka ar uzturēšanu pilnā pansijā pienākumi vēl nebeidzas ;)