Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

Vasara un dūmi -

Jul. 1st, 2020 08:17 am

Klimatgrētas mācekļi no Extinction Rebellion šonedēļ protestē pret gaisa satiksmi - Gēteborgas-Landveteras lidostā traucējuši lidmašīnas pacelšanos, bet Engelholmā demolējuši lidostu un viena no aktīvistēm pielīmējusi sevi pie lidmašīnas. Videi draudzīgas atlīmēšanās plānu, viņa, protams, atstāja policijas ziņā, uz lidostas izpilddirektora jautājumu par atlīmēšanos atbildējusi, ka nav par to domājusi, bet ticējusi, ka policijai būs brīnumzāles.
https://www.expressen.se/kvallsposten/plan-stilla-pa-angelholms-flygplats/

Tags:

7 comments - Leave a commentPrevious Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Comments:

From:[info]kihelkonna
Date:July 1st, 2020 - 10:00 am
(Link)
par citu -
vakar lasīju diezgan interesantu rakstu, ko slikti sapratu https://www.theguardian.com/commentisfree/2020/jun/26/swedish-exceptionalism-coronavirus-covid19-death-toll , un uzzināju jaunu konceptu https://en.wikipedia.org/wiki/Opinion_corridor
jūs esat fenomens, ko pēta!

From:[info]heda
Date:July 1st, 2020 - 12:40 pm
(Link)
Njā, vispirms izcērt overtona logu, pēc tam caur to nosprauž viedokļu taciņu. Bet šī fenomena nezināšana laikam izskaidro, kāpēc, stāstot par zviedru ideoloģiju latviešiem, reizēm jūtos līdzīgi, kā padomju cilvēks varēja justies, brīvajiem mēģinot pastāstīt par socilistisko sacensību, cīņu pret ideoloģisko diversiju utmlīdz.

From:[info]heda
Date:July 1st, 2020 - 12:44 pm
(Link)
Bet pēdējā laikā izskatās, ka arī Latvija nepaliks bez tās laimes, Re:Baltica kundzītes jau centīgi čekojot feisbuku u.c. un stutējot elektrisko ganu ap pieļaujamo viedokļu taciņu.
From:[info]pelnufeja
Date:July 1st, 2020 - 02:32 pm
(Link)
Pag, bet vai Tev liekas, ka publicēt viltus ziņas ir ok? Ja es ierakstu fb, ka, nez, šodien braucu autobusā un izrādījās, ka Salu tilts ir uzspridzināts - tas nav mans viedoklis, tās ir viltus ziņas, kam var būt potenciāli ļoti sliktas sekas. Un šis, protams, ir dramatisks piemērs, bet, ka Alfa ir sabrukusi, kāds tiešām kaut kad bija uzrakstījis. Re:Baltica pārbauda faktus nevis viedokļus.
From:[info]heda
Date:July 1st, 2020 - 03:01 pm
(Link)
Par rakstīto katrs atbild pats, arī Re:Baltica ir publicējusi nepatiesus un sagrozītus faktus.
From:[info]ctulhu
Date:July 1st, 2020 - 10:44 am
(Link)
Kā ir ar zviedrijas likumiem un sabotāžu?
From:[info]heda
Date:July 1st, 2020 - 03:22 pm
(Link)
Pirms pāris gadiem viena aktīviste uztaisīja histēriju un neļāva pacelties lidmašīnai ar no valsts izraidāmu, par miesas bojājumu nodarīšanu notiesātu afgāni. Viņai piesprieda 4200 kronu (apm. 400 eiro) naudas sodu, joprojām neko nav samaksājusi, tikai pārsūdz un pārsūdz, gan jau kāda "labdaru" organizācija apmaksā tiesas izdevumus.