Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

Vasara un dūmi -

May. 12th, 2020 07:40 am 62 comments - Leave a commentPrevious Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Comments:

From:[info]chaj
Date:May 12th, 2020 - 01:41 pm
(Link)
Manuprāt, zviedri varēja un var atļauties iet savu ceļu. Un gan jau riskēja, nevis to visu ar smalku aprēķinu. Bet varēja (?) arī riskēt.
Vai visas vastis tā varēja? Nezinu. Gan jau veco ļaužu paretināšana ir katras valsts ekonomiksās interesēs, bet vai veselības aprūpes sistēmas nobrucināšana?
From:[info]heda
Date:May 12th, 2020 - 02:12 pm
(Link)
Nezinu, vai tu domāji to tā, bet es tulkoju "var" kā varēšanu tāpēc, ka pilsoņi jau iepriekš samierinājusies ar vienpusēju sabiedriskā līguma laušanu no varas puses.
From:[info]chaj
Date:May 12th, 2020 - 03:27 pm
(Link)
Es variāk domāju, ka var atļauties, jo naudas daudz.
From:[info]gnidrologs
Date:May 12th, 2020 - 08:56 pm
(Link)
Imo viņi neko neatļāvās un ir mīts, ka viņiem ir kaut kāda sava "stratēģija". Viņu politiskā verhuška ir stagnējoša komunistu nomenklatūra, apmēram tāda pati kā 70-80o PSRSā. Viņu "stratēģija" ir sēdēšana un piršana krēslā, vienlaikus ieguldot lielus resurus damage control un aģitpropā, lai nedo dies, tauta nesāktu tramdīties un mēģināt no pirdējiem atbrīvoties.
From:[info]heda
Date:May 12th, 2020 - 11:35 pm
(Link)
Tas atbilst visai paseniem priekšstatiem ;)
Pagājušā gada beigās tika ziņots par stingriem taupības pasākumiem divās tešdaļās pašvaldību - samazinot finansējumu skolām, aprūpes iestādēm u.c., vairāku lielo, jau ilgstoši pārslogoto slimnīcu darbiniekus brīdināja par kopumā vairāk nekā 1000 darbinieku atlaišanu taupības pasākumu dēļ. Tagad sāk runāt par pensiju samazināšanu tuvā nākotnē.
Kulturālā bagātināšanās maksā bargu naudu.