Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

Vasara un dūmi -

Oct. 19th, 2019 08:30 pm

Diemžēl jūsu mūsu "Pūt vējiņi!" neradīja gaidīto un solīto sajūsmu un katarsi. Sākums aizkustinošs, Kalniņa mūzika pirmajās piecās minūtēs un laiku pa laikam arī vēlāk liek skudriņām skriet pa muguru, harismātisks Reinis, izcila ļaunās mēlēs runājoša Misāne. Dažas lieliskas idejas - pendeļojošais dziesmu svētku koris kā skatītāju zāles spoguļattēls un pūļa ieintersētās vienaldzības simbols, kas turpina krāmēties vienalga, vai protagonisti cieš, mīl vai mirst. Tomēr šis koris īpaši paspilgtināja Nacionālā teātra tradicionālo spēles stilu - runas un jūtas raidīt skatītajam, nevis partnerim, un divi dzērāji vai mīlētāji, kuri uzrunā viens otru, spulgām acīm veroties skatītāju zālē, bet nemaz neredzot viens otru, reizēm, atkarībā no talanta mēroga, var aizkustināt, bet tikai reizēm.

4 comments - Leave a commentPrevious Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Comments:

From:[info]pavisam
Date:October 20th, 2019 - 09:38 am
(Link)
Man par izrādi bija dalītas jūtas. It kā patika, turklāt īsa, nevis kā tagad modē pa 3-5h. Dejotāji lieliski aizpilda telpu, šur tur pat iederas.
Tomēr man šie stāsti kļūst par naivu, es nespēju nopietni uztvert. No vienas puses meitas, kas plēšas par pālī ieradušamies večiem, no otras - super dzidrā Baibiņa.

Es nez. Neradīja manī sajūtu par Īsto Mīlestību.
From:[info]heda
Date:October 20th, 2019 - 11:06 am
(Link)
Jā, sajūtas bija galvenokārt mūzikas un citu filmas atsauču dēļ, bet ne jaunradītas. Un Raiņa tekstu īsināšanai arī divi efekti - īsāka izrāde, bet atlikušais teksts uzsvērti skandējas strupāks un naivāks.
From:[info]sarkanvilks
Date:October 21st, 2019 - 04:53 am
(Link)
Varbūt Pliekšāna ēģiptiešu stāstiem derīguma termiņš beidzies?
From:[info]heda
Date:October 21st, 2019 - 08:54 am
(Link)
Biežie iestudējumi, kritikas un publikas sajūsma par to neliecina. Man arī gribējās būt sajūsminātajai publikai, tāpēc arī šis pukstošais puksts.