Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

Vasara un dūmi - Viena diena, viena pilsēta

Jun. 11th, 2019 04:10 am Viena diena, viena pilsēta

Pirmdiena, 10. jūnijs.
Plkst. 10 - vīrietis Malmes stacijā agresīvi paplosījies un draudējis, ka viņa somās ir spridzekļi, policisti viņu sašāvuši, bet labie cilvēki sociālajos tīklos jautā: "Kāpēc policija šauj? Vai nav citu veidu?" Vēlāk tiek ziņots, ka aizturētajam esot trīs pases un identitāti noskaidrot pagrūti.
Plkst. 13 - Malme, nošauts vīrietis.
Plkst. 21 - Malme, šauts uz diviem vīriešiem.
Plkst. 2, nakts uz otrdienu - sprādziens Malmes kulturāli īpaši bagātinātajā Rūsengorda rajonā, pie kāda daudzdzīvokļu nama ieejas, tā ir šogad jau četrpadmitā spridzināšana Malmē.
Plkst. 3:17, tā pati nakts, tā pati pilsēta - nākamais sprādziens.

Žurnālisti raksta par vardarbības piemeklēto Malmi, nevienam, protams, nekādu nojausmu, kāpēc šī neprognozājamā dabas stihija - vardarbība - tik neparedzami piemeklē vietas, kurām bagātināšanas dēļ būtu jābūt īpaši jaukām un patīkamām. Toties pareizā naratīva laikrakts nekavējoties atrod pētnieku, kurš pauž satraukumu par to, ka šaujamieročus lieto... policisti, aizturot noziedzniekus.

Upd. Vēl 10. jūnija bilancē - 2 šaudīšanās Upsalā, 2 šaudīšanās Stokholmā - 1 ievainotais, 3 uzbrukumi ar nažiem - Norteljē, Salemā un Lungbijā - kopā 4 ievainotie.

Tags:

14 comments - Leave a commentPrevious Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Comments:

From:[info]gnidrologs
Date:June 11th, 2019 - 06:42 am
(Link)
Ja vien Malmei būtu vieds un kulturāli bagāts pilsētas galva kā Londonai. Kopš pēdējā ķērusies pie drastiskas virtuves piederumu aprites ierobežošanas, lietas iet kalnā.
From:[info]heda
Date:June 11th, 2019 - 09:42 am
(Link)
Veikalu vitrīnās ieslēgti galda piederumi ir arī šeit un labi raksturo bagātināšanās līmeni, jo attiecīgajā kultūrā ēšanai pietiek ar rokām un karoti. Un mēru vieduma līmenis arī īpaši neatšķiras.
From:[info]iokaste
Date:June 11th, 2019 - 04:06 pm
(Link)
uztaisīt sprādzienu - tas nav nosist blakti, tur vajag iemaņas.
From:[info]heda
Date:June 12th, 2019 - 12:04 am
(Link)
Valsts gādā, lai ir pietiekami daudz brīvā laika treniņiem un pabalstu izejvielu iegādei.
From:(Anonymous)
Date:June 11th, 2019 - 04:13 pm
(Link)
Kuriem cilvēkiem uzbrūk? Nejaušiem garāmgājējiem? (es ne par spridzināšanām, bet apšaudēm un saduršanām vaicāju)
From:[info]heda
Date:June 12th, 2019 - 12:58 am
(Link)
Šie noziegumi parasti notiek publiskās vietās, par to, cik jauši vai nejauši izvēlas upurus, policija labprātāk klusē - atbrauc pēc šaušanas, saskaita tukšās čaulītes, un viss. Par nažu cīņām dažkārt ir piebildes a la "daudzpadsmit jauniešiem gadījās strīds, aizturēto nav".
Presei arī nav ne intereses, ne laika pētīt vairāk un sekot izmeklēšanām.
From:(Anonymous)
Date:June 12th, 2019 - 03:56 pm
(Link)
un ko tur var izpētīt? tās visas ir 'razborkas' kriminālistu starpā, lielākoties savos rajončikos. par to, kāpēc viņi tur tādi vispār ir - tā jau cita tēma.
From:[info]heda
Date:June 12th, 2019 - 11:27 pm
(Link)
Bandu cīņas vairs nenotiek tikai tur, viņu rajončiki pēdējā laikā ir ļoti izpletušies, un nepētīšanas iemesls ir nevēlēšanās brist tieši šajā "citā tēmā".
From:[info]gnidrologs
Date:June 13th, 2019 - 01:54 am
(Link)
Varbūt arī derētu padomāt kāpēc tādā Zviedrijā otkuda ņevozjmisj parādījušās "bandas". Tādu tur nav bijis vismaz pēdējās divas paaudzes. Ne velti vietējie, ieskaitot pat mentūru un tiesas, teh kšatrijus, nesaprot kā dīlot ar šo nesaprotamo 'novelty' un ierindas cilvēki ir neaizsargāti kā eloji. Un tad liels šoks, ka sāk atbalstīt SD, kas kautrīgi norāda uz patieso cēloni, kas nav politkorekti.
From:(Anonymous)
Date:June 12th, 2019 - 04:04 pm
(Link)
un, protams, Tev tas jāpasniedz, ka "nu, jūs jau zināt, kas viņi visi tādi, kas to dara...". Malmē, protams, tas 99,99% būs taisnība.

kad izrādās, ka pašaudījušies un padurstījušies Hells Angels un Bandidos, kā Tu maini savu reakciju?
From:[info]heda
Date:June 12th, 2019 - 11:19 pm
(Link)
Pag, vai tad vairs netici, ka tādi savas apmešanās vietas aplaimo, ja par Malmi pat tev būtu skaidrs, kas tie tādi?
From:[info]gnidrologs
Date:June 13th, 2019 - 01:58 am
(Link)
Welp. ja piemēram, Latvijā, sāktu savā starpā apšaudīties HA un Bandidos, es arōi prasīti no kurienes viņi nahuj uzradušies un kuri ņedoerezannie diegabikši viņus šeit ielaiduši.
From:(Anonymous)
Date:June 14th, 2019 - 12:05 am
(Link)
ja āriešu zviedri ierastos Latvijā pašaudīties, tad viņi ierastos no Zviedrijas.. kas ielaiduši -- kas tas par stulbu jautājumu, viņi izbauda to pašu ceļojumu brīvību kā LV.
vēl ir variants, ka nav iespējams saprast, ko ar šo gribēji pateikt vispār un vai tēmu saprati
From:[info]gnidrologs
Date:June 14th, 2019 - 09:06 pm
(Link)
Zviedrijai nedz kādai citai valstij javrosovokā nav kopējas robežas ar Āfriku un Āziju, tā ka tieši tu te esi ārpus tēmas. Un jā, es totāli sāktu ņemt rokā kaut ko letālu, ja manā neiborhūdā sāktu parāsdīties ar vien vaiākl un vairāk mērgļu no kādas citas ES valsts. Pret viņu ceļošanas brīvību man pieder mandāts uz sevis un savējo aizsardzības brīvību. Un IEceļošanas brīvība arī nav nekāda tiesība, bet gan privilēģija.