Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

Vasara un dūmi - Oskari

Mar. 4th, 2018 05:39 pm Oskari

Filma - "Trīs paziņojumi pie Ebingas Misūri štatā"/"Three billboards outside Ebbing, Missouri".

Aktrise - Frensisa Makdormanda, tāpēc, ka šogad tiešām pati, pati labākā.
Frensisa Makdormanda

Aktieris - Daniels Dejs Lūiss, tāpēc, ka labākais, vienmēr, joprojām ir spēkā viņa Tomāšam "Nepanesamajā esības vieglumā" teiktais: "Tu esi kiča pretstats. Kiča valstībā tu būtu briesmonis." Lūisa smalkais dāmu modists ir tikpat īsts kā naftasvīrs, bokseris, Linkolns vai jebkurš cits no viņa tēliem.
Daniels Dejs Lūiss

Aktrise otrā plāna lomā - Leslija Menvila "Neredzamais pavediens"/"Phantom thread", mūždien klātesošas vientulības baisi skumjā personifikācija.

Aktieris otrā plāna lomā - Sems Rokvels "Three billboards outside Ebbing, Missouri", sasodīti pārsteidzošs izraisīto antipātiju un simpātiju amplitūdā.

Režisors - Mārtins Makdona "Three billboards outside Ebbing, Missouri", bet tā kā viņš nez kāpēc nav nominēts, tad Pols Tomass Andersons par lieliski noformēto izsalkuma un attiecību ēdienkarti "Phantom thread".

Filma svešvalodā - Andreja Zvjaginceva "Nemīlestība"/"Нелюбовь".

Oprerators - Hoits van Hoitema "Dunkirk".

Oriģinālmūzika - Sufjans Stīvens "Sauc mani savā vārdā"/"Call me by your name".

P.S. To, ka nav nominētis neviens no "Staļina nāve"/"The death of Stalin" aktierdarbiem, citādi, kā ar ideoloģiskiem apsvērumiem, nav iespējams izskaidrot.

Tags:

10 comments - Leave a commentPrevious Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Comments:

From:[info]gnidrologs
Date:March 4th, 2018 - 09:14 pm
(Link)
Par PS bez versijām, kas tika minētas pie kanta, vēl varētu būt tas, ka holivuda, kas pilna ar kreisajiem, pēdējā laikā neskatās pozitīvi uz komunisma rādīšanu satīriskā gaismā. Pat, ja iet runa par ļaunuma impēriju. Paskat cik daudz amerikāņu slavenības sērojas un salutēja par Fidelu. Var jau būt, ka pārspīlēju un konspiratardēju šoreiz.:)
From:[info]heda
Date:March 4th, 2018 - 10:22 pm
(Link)
Būtu jau labi, ja tas būtu pārspīlējums. Bez kanta un tevis minētā man vēl šķiet, ka daļai kinoakadēmijas tēvoču varētu būt nepieņemams kino, kurā pa burku cīnās vienlīdz nelietīgi zirnekļi, un nekad neizjāj spaidermans viss baltā (vai citā, tobrīd korektā krāsā). Tāpēc lielas aizdomas, ka šogad augstu novērtēta būs tēvočiem saprotamākā melnbalti pareizā, politkorektā del Toro pasaka.
From:[info]gnidrologs
Date:March 4th, 2018 - 10:56 pm
(Link)
Nu jā un holivuda jau vispār nekad nav pārāk cēlusi saulītē melnu humoru un pelēku morāli. Pat koenbraļu tumši eksotiskajos karnevālos vienmēr ir kaut kādi pamatā pozitīvi tēli/stāsti vs pavisam nelietīgajiem. Nav brīnums, ka amerikāņiem ir problēmas ar sausi pesimistisko britu humoru.
From:[info]heda
Date:March 4th, 2018 - 11:18 pm
(Link)
melns humors vs pelēka morāle - tik tiešām!
From:[info]slepkava
Date:March 5th, 2018 - 06:05 pm
(Link)
njā un toro pasaka uzvarēja, kaut gan galīgi nelikās tāds super puper darbs.
From:[info]slepkava
Date:March 5th, 2018 - 06:06 pm
(Link)
kaut kur pamanījos izlasīt, ka Three billboards outside Ebbing, Missouri ir bijusi rasistiska, laikam esmu tāds rasists, kas to pat nepamanīja.
From:[info]heda
Date:March 5th, 2018 - 06:43 pm
(Link)
nu Diksonam sākumā bija daži izteikumi, un tas, kā kopi sagaidīja melnādaino šerifu arī (bet tad jau būtu jebkura realitāte, vienalga cik gadus desmitus vai simtus sena, jāpiemēro mūsdienu PK modēm)
From:[info]heda
Date:March 5th, 2018 - 06:30 pm
(Link)
pasekojot tendencēm, nav pārāk grūti uzminēt iznākumu, del Toro labs spēlmanis - iekļāva visu modes spektru un trāpīja
From:[info]slepkava
Date:March 5th, 2018 - 06:37 pm
(Link)
Kaut kā neieraudzīju, skatījos kino un neko tādu neredzēju
From:[info]heda
Date:March 5th, 2018 - 07:12 pm
(Link)
lai jau paliek ;), iepriekšējās del Toro filmas man pat ļoti patika, Oskaru viņam vajadzēja iedot jau pirms padsmit gadiem par "Pāna labirintu"