23 Septembris 2011 @ 11:00
Vienna, Austria  


Beidzot parādījās laiciņš uzrakstīt nedaudz par Vīni.
Vīne ir burvīga. Skaistas jūgendstila ēkas, stilīgi cilvēki, ielu mākslinieki, garšīga kafija,  un kolosāls šopings!






Sv. Stefana katedrāle ir ļoti iespaidīgs un skaists gotiskas arhitektūras paraugs. Priekšējā fasāde ir viss, ko man veiksmīgi izdevās nobildēt, patiesībā tā ir daudz lielāka.



Stefanplatz ir pilns ar ielu māksliniekiem un "mocartiem", kas aicina dažādās ekskursijās vai vienkārši izklaidē ziņkārīgos.







Turpat var pavizināties vienā no daudzajiem zirgu pajūgiem. Savdabīga takša alternatīva. Runājot par takšiem, man ļoti paveicās iepazīties ar vienu takša vadītāju. Iepazināmies ļoti smieklīgā veidā - viņš palūdza izpalīdzēt, piezvanot viņa operatoram un vāciski paskaidrojot, ka taksists vairs nav vajadzīgs, jo klients reāli pārdomāja. Redzot man rokās karti un būdams pārsteigts par manu vācu valodu, viņš laipni piedāvāja parādīt man pilsētu un pat pastāstīja daudzus interesantus vēstures faktus.



Vīnē ir kolosāls šopings - populāri un demokrātiski zīmoli (Zara, H&M, Mango, Benneton utt.) šeit atrodas līdzās luksusa zīmoliem (Escada, Guess, Gucci utt.). Man visvairāk patika multibrendu lielveikali, tādi kā Amicis un Peek&Cloppenburg, kur četros stāvos var atrast ļoti daudz zīmolu par ļoti labām cenām. Piemēram, par Hugo Boss vīriešu ādas maku+atslēgu piekariņu, džemperi un aproču pogām kopā samaksāju ap 250 EUR.















Vespa, vespa, vespa! Nevajag man mašīnu, uzdāviniet man šādu Vespu :) Izskatās kā no šokolādes, ne?





Vīnes Opera un Albertinaplatz









Tā kā mans telefons atteicās sūtīt datus no Google maps (kas parasti ir mans glābiņš, kad ātri jāatrod kāda vieta), man nācās paļauties uz vecām labām metodēm: pilsētas karti, gājējiem un intuīciju. Tā es atradu slaveno Cafe Hawelka. Ko lai saka, maza, mājīga un vienmēr pilna kafejnīca ar bagātu vēsturi (kopš 30iem). Kafejnīca bija daudzu tā laika intelektuāļu, rakstnieku un mākslinieku iecienītā vieta. Sienas klāj vecās izrāžu afišas. Spriežot pēc interjera, remonts tur nekad nav taisīts, kas padara šo vietu vēl interesantāku.
Vēl no must-see vietiņām noteikti ir Muzeju kvartāls. Tur atrodas vairāki muzeji un izstāžu zāles, īsi sakot daudz kas interesants, ko apskatīties. Es pati apmeklēju Modernās mākslas muzeju (bet protams! :))







Rezumējot teikšu, ka Vīne man ļoti patika un es vēlētos kaut man tur būtu bijis vairāk laika, lai nebūtu jāizvēlas starp veikaliem un muzeja apmeklējumu. Daudz kas palika neredzēts, un uz operu es arī ļoti gribētu aiziet tieši Vīnē. Bet, neko darīt, toties tagad man ir iemesls atgriezties.

Pagaidām viss, jāiet strādāt. Vakarā pacentīšos neslinkot un pieveikt Budapeštu ;)
Tags:
 
 
I feel: working
 
 
( Post a new comment )
(Anonīms) on 23. Septembris 2011 - 17:50
Jau sen Tevi lasu un vienmēr priecājos par katru ierakstu! Visvairāk patīk Tavi ceļojumu apraksti. Paldies, ka uzlādē mani (un droši vien ne tikai mani) ar pozitīvām emocijām.
Raksti biežāk ;)
(Atbildēt) (Diskusija) (Link)
fb[info]smoker_smoke on 23. Septembris 2011 - 20:38
ja viņa rakstīs biežāk, tad nevarēs būt tik daudzās brīnišķīgās vietās :)
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
gossip_girl: Audrey[info]gossip_girl on 23. Septembris 2011 - 20:56
Zini, es te padomāju, ja es rakstītu biežāk, iespējams es būtu organizētāka un iespaidi no redzētā/piedzīvotā labāk paliktu atmiņā. Internets jau parasti visur, kur es dodos ir pieejams. Facebook taču apdeitoju regulāri, lielākā daļa bilžu uzreiz parādās tur.
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Link)
gossip_girl: Audrey[info]gossip_girl on 23. Septembris 2011 - 20:53
paldies, ļoti patīkami dzirdēt :)
ar to rakstīšanu ir kā ir. Bieži domāju "O! Ierakstīšu to un šito". bet ja uzreiz neizdaru, tad pēc tam slinkums vai vienkārši ieraksts vairs nav aktuāls. Tāpēc daudzas lietas diemžēl paliek neuzrakstītas :(
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Link)