making sense - [ieraksti | vēsture | ko es lasu | par mani]
gedymin

[   par mani   ]
[   arhīvs   ]

[14. Jan 2016|13:31]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
saiteatstāt nospiedumu

Comments:
[User Picture]
From:[info]mindbound
Date:14. Janvāris 2016 - 14:48
(Link)
Plot twist: nevis buferis, bet gan maska (labākajās Štrosa "Laundry Files" tradīcijās), tāpat, kā paši Vecākie Dievi ir Viena Nedalāma Gnona maskas vai izpausmes. Protams, ka skatīties uz miermīlīgu XX gs. anglikānisma vai luterānisma masku ir daudz mazāk traumatiski, nekā redzēt šos veidolus neaizklātus, taču reizi pa reizei kāda pseidopodija paklusām izbāžas laukā un patausta gaisu arī no šo kopumā rāma paskata masku aizsega.

And yes, that is at least an actionable strategy.
[User Picture]
From:[info]gedymin
Date:14. Janvāris 2016 - 15:20
(Link)
To es neredzu, kā Bībeles dievs ir maska Dabas dievam?

Vecās derības dievs varbūt reizēm, bet pat viņš mēģina rīkoties racionāli, ieviest kaut kādu kārtību utt., tikai viņam ne īpaši sanāk. Viņš drīzāk ir tāds tēls, kas bieži ja ne vienmēr screws up, pie tam apveltīts ar visai nepievilcīgu personību. Bet tās ir cilvēciskas kļūdas un trūkumi.
[User Picture]
From:[info]mindbound
Date:14. Janvāris 2016 - 15:37
(Link)
Bībeles dievs ir Aresa un Ktulhu (sekojot OP nomenklatūrai; ciniķis varbūt teiktu, ka tur ironiskā kārtā var saskatīt arī Mamonu) maska. Aress ir viens no Gnona izaugumiem. Ktulhu ir tas pats Azatots, tikai citā rakursā. Azatots ir Gnona dvēsele (evolūcija kā universāls enerģijas minimizācijas tipa mehānisms).

Protams, Bībelē var atrast arī šos mēģinājumus rīkoties racionāli un ieviest kaut kādu kārtību, taču šie mēģinājumi vienmēr ir cilvēku mēģinājumi, likumi, spriedumi utt., pat, ja doktrīna prasa to visu autorību piedēvēt dievībai. Pašas dievības darbu apraksts, savukārt, ir primordiāla ārdīšanās, kurai ir uzstiepts plāns cilvēcisku īpašību slānis vai maska (un arī šo īpašību vidū pāreja no human uz humane sāk parādīties līdz ar Jauno derību).
[User Picture]
From:[info]gedymin
Date:14. Janvāris 2016 - 16:04
(Link)
Izskatās, ka tev ir ekstensīvas zināšanas par šo panteonu.
[User Picture]
From:[info]mindbound
Date:14. Janvāris 2016 - 16:05
(Link)
Tāds darbs.