making sense - [ieraksti | vēsture | ko es lasu | par mani]
gedymin

[   par mani   ]
[   arhīvs   ]

[1. Jan 2016|14:01]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
saiteatstāt nospiedumu

Comments:
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:1. Janvāris 2016 - 22:41
(Link)
narrenschiff points ir tāds, ka you don't fight fire with fire (tikai šajā gadījumā vēl stulbāk, jo uguni ir iespējams vismaz daļēji apstādināt ar to pašu uguni). Totalitārismu mēģināt apkarot ar totalitārismu ir absurds. Propagandu apkarot ar propagandu vienas valsts/kultūrsfēras robežās ir absurds. Ksenofoboju apkarot ar genocīdu pret savu tautu ir outright insanity.

Man patiesībā pat zināms prieks, ka leftardi/liberasti ir savārījuši tik daudz ziepju un ir tik totāli idoti. Jau tagad regulāri lasu, ka labēji noskaņoti cilvēki ar vien kļūst prominentāki daudzās liberastiskajās Eiropas valstīs un establišmenta partijas ar vien zaudē pozīcijas dažādās aptaujās. Tieši tas, ko paredzēju. Centrāl/Austrum Eiropā jau tagad ir pilnīgi dabisks un adekvāts ''fuck off'' noskaņojums pret piderastiski nodevīgo un Vācijas čempionēto ES politiku. Ksenofobija un naids pret ES sit augstu vilni.

Un kas pie vainas? Ļauni ''rait-wingeri'' kā es? Nē. Kur nu. Mums tas nebūtu pa zobam. Kā vienmēr jāpateicas leftardu-liberāļu pašdestruktīvajam instinktam, par kuru tie paši pat neapzinās, jo ir patoloģiski idioti, kuriem ''choices & consequences'' nozīme ir bijusi mūžam sveša.
[User Picture]
From:[info]heda
Date:1. Janvāris 2016 - 22:57
(Link)
Jā, par nepārprotamo pašdestrukcijas instinkta uzvaru šajā spārnā var tiešām nenobrīnīties (kā tadi Austrālijas truši, kuriem it kā nav dabīgo ienaidnieku, tāpēc šķietami var atļauties politkorektas teorijas), un dabīgi, ka tas modina citus instinktus to vērojošajos.
[User Picture]
From:[info]gedymin
Date:1. Janvāris 2016 - 23:06
(Link)
Ok, totalitārismam ir raksturīga oficiāla cenzūra un oficiāli sankcionēti cilvēktiesību pārkāpumi. Kādā veidā mācīt skolās par nacisma kaitīgumu ir totalitārisms? Kādā veidā peer pressure ir totalitārisms?

Tas, ka "leftardu" vidū ir daudz idiotu nenozīmē, ka liberālisms vai cilvēktiesības ir sliktas. Tas nozīmē to, ka daļa no tiem, kas pašidentificējās ar liberālismu patiesībā kaitē klasiskā liberālisma idejām.
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:1. Janvāris 2016 - 23:29
(Link)
Es pat nerunāju par konkrēto piemēru, kokmentētu MK, lai gan arī tas ir absurds. Man paveicās ar ļoti labu vēstures skolotāju skolā, kura pat tādā švakā valstī izglītības jomā kā Latvija, parasto kotējas ļoti zemu (85ktā vsk, atrodas purčikā) un sākoties vidusskolas gadiem viņa mums regulāri deva AVOTUS, ko analizēt un izteikt savu viedokli. Stundas vairāk līdzinājās universitātes semināram. Protams, bija laba daļa obligātās zubrīšanas, ko oblidzē mūsu skolu kurkulis, bet tieši iepriekš minētie momenti mani lielā mērā ietekmēja vēlākajā dzīvē faktu uztveres ziņā. Pie tam ne tikai manis paša atziņas, bet ''kolēģu'' interpretācijas un reakcijas uz to vai citu avotu (parasti tās bija to laiku skribentu hronikas - tātad pārsvarā biasēti avoti).

Es varu saprast, teiksim, ''civillikums ar komentāriem'' no autoritatīva jurista, bet smērēt smadzenēs kaut kāda random idiota komentārus par vēsturisku notikumu vai vēsturiskas personas viedokļiem ir tīrā ūdens propaganda, pie tam neveikla. Tas a priori dispozicionē skolniekus par pilnīgiem sekliem kretīniem, kas nevar (un nedrīkst) domāt/interpretēt paši ar savu galvu. Tiem ir ''jāieskaidro'' kas ir pareizi.

Tāda izglītības sistēma ir totalitāra, grozi kā gribi. Dzirdēt, ka tas ir ''ok'' no tevis liekas īpaši dīvaini, jo man šķiet tieši tu man kaut kad strīdējies pretim, ka bērni jau nav stulbi un ar viņiem var kontaktēt intelektuāla diskursa veidā un nav jādresē kā zvērēni.

Vēl jo vairāk tas kretinā, ņemot vērā, ka vācieši jau tā ir sen paši sevi pataisījuši par vispasaules jūdu iskariotu un jēzu vienā personā, kam mūžīgi jādeg ellē par cilvēces grēkiem un jāper sevi par ''visnežēlīgāko noziegumu pret cilvēki, kas protams, ir lolokausts''. Nu cik var? Nav nopēruši sevi gana. Nācija, kas bijusi pati produktīvākā Eiropā gadsimtiem ilgi, leftarisma iespaidā tiek pārvērsta par apātiskiem elojiem, kuru vienīgā ideoloģiskā vērtībā ir ''mēs esam slikti un mums jāmaksā par mūsu noziegumiem 8 paaudzes uz priekšu''.

''Tas nozīmē to, ka daļa no tiem, kas pašidentificējās ar liberālismu patiesībā kaitē klasiskā liberālisma idejām.''

Man ir grūti saprast šo postu, jo ES ESMU klasisks liberālis, kamēr tu un tavs draugs mb ir tieši tāda tipa cilvēki, kas man likuši jēdzienu ''liberālisms'' jau sen vairs nelietot, lai raksturotu mūsdienu establišmenta politiku, jo tā ir anything but.
[User Picture]
From:[info]gedymin
Date:2. Janvāris 2016 - 13:14
(Link)
Ok, skaidrs, ka tas ir salmu vīrs. Dot skolēniem interpretāciju līdz ar faktiem nav totalitārisms. Universitātes līmeņa semināri skolām nav piemēroti, tāpēc ka (doh) tās nav universitātes. Man nudien nav iebildumu, ka skolās māca "totalitārisms - tas nav labi" vai "bēgļiem arī ir cilvēktiesības". Tās nav acīmredzamas ietas, un lielāka daļa paši līdz tām nespētu aizdomāties. Tomēr tās var pamatot, gan paskatoties uz lielo bildi un empīriski paanalizējot, kādi režīmi un ideoloģijas ir noveduši pie labākas dzīves (plašā nozīmē, ne tikai materiāla), gan vēl jo vairāk mēģinot paredzēt nākotni. Mums vajag vairāk Eiropas, nevis mazāk.

> Man ir grūti saprast šo postu
Es par to, ka karojošie postmodernisti, sociālā taisnīguma aizstāvji un citi heiteri un iracionālo ideju apsēstie patiesībā lej ūdeni uz konservatīvo dzirnavām.