making sense - [ieraksti | vēsture | ko es lasu | par mani]
gedymin

[   par mani   ]
[   arhīvs   ]

[2. Okt 2015|21:21]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
saiteatstāt nospiedumu

Comments:
[User Picture]
From:[info]gedymin
Date:3. Oktobris 2015 - 11:37
(Link)
Ja freedom is slavery, tad tam, protams, nav nozīmes. Manuprāt tieši tāds arī bija Orvela punkts - parādīt, kā inteliģenti var manipulēt ar vārdiem.
Šeit ir redzams uzskatām piemērs.
Lietojot analoģiju: tikpat labi varētu būt kāds hipotētisks xxx-ists, kurš teiktu, ka priekš viņa "freedom" un "slavery" vispār ir tukši, neko nenozīmējoši jēdzieni, un tad panāktu, ka propagandas rezultātā tos sāk uztvert par sinonīmiem. Gluži kā Andersena pasakā, inteliģentie apmāna paši sevi, un tikai mazam zēnam ir pietiekoši daudz common sense, lai pateiktu, ka karalis ir kails (freedom != slavery).
[User Picture]
From:[info]mindbound
Date:3. Oktobris 2015 - 14:42
(Link)
Visa šī politiskā kampaņa ir bijusi un turpina būt balstīta manipulācijās ar vārdiem. Stepaņenko & Co. tēzēs par tikumību nav runa par virtuismu, aristotelisko filosofiju un citām vismaz diskursa un varbūt arī izpētes vērtām tēmām, bet gan par "purity" vai "chastity", un šo tēžu praktiskās implikācijas pagaidām ir bijušas uz "fuj, rupjības" pamata izveikti cenzūras mēģinājumi un mēģinājumi tuvoties tiem ASV Baiblbeltas paidagogiem, kuruprāt seksuālās izglītības programmai skolās būtu jāsākas un jābeidzas ar sprediķiem par atturēšanos.