making sense - [ieraksti | vēsture | ko es lasu | par mani]
gedymin

[   par mani   ]
[   arhīvs   ]

[7. Maijs 2021|12:14]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
saiteatstāt nospiedumu

Comments:
[User Picture]
From:[info]kaszczejs
Date:8. Maijs 2021 - 00:06
(Link)
Jā, dezinformējošus grafikus, kas neapraksta reālo situāciju, nevajag - it īpaši tiem, kas zina reālo stāvokli. Izņemot no grafikiem slimojošās valsts daļas, var panākt lielāku veselības procentu grafikos. Tas nevienam nav noslēpums, par to, ka testēšana un ārstēšana daļā valsts ir, delikāti izsakoties, apgrūtināta, Izraēlā raksta galvenajos laikrakstos un portālos. Bet grafiki no tā nemainās un nemainīsies, jo viņi nevienu neinteresē un netiek zīmēti informācijas dēļ.

Interesanti, ka jums nesagribējās aizķerties aiz AAE, kur tā pati ķīniešu vakcīna visumā palīdz. Tikai ne tik labi, kā tika cerēts, un tālab aizliegumi jāpastiprina - bet nu jau reti kurš vairs iedomājas, ka aizliegumiem ir kāds sakars ar epidēmiju. Pārlieku savādi viņus pielieto un pārlieku dažādi ir efekti viņu darbības laikā.
[User Picture]
From:[info]gedymin
Date:8. Maijs 2021 - 11:11
(Link)
Es neskatījos par AAE, jo man tobrīd nebija laika. Cik saprotu, viņu dati tiešām neuzrāda būtisku saslimšanas samazināšanu pie vakcinēšanās. Droši vien jāskatās sīkāk, kas tur par lietu.

Mūsu domstarpības šajā gadījumā atrisināsies gluži vienkārši - ar laiku. Jau dažu mēnešu laikā vajadzētu skaidrāk redzēt, kas notiks pie kritiskā vakcinēto apjomu sasniegšanas. Es prognozēju, ka līdz gada beigām lielākā daļa valstu, kurās pēc oficiālajiem datiem būs sasniegta herd immunity, lielāko daļu ierobežojumu/aizliegumu vakcinētajiem atcels. Vai jums ir cits viedoklis?

Tāpat arī ceru, ka "nogaidošie" pie mums redzēs rezultātus un izdomās ne pārāk ilgā laikā paši tomēr vakcinēties.
[User Picture]
From:[info]kaszczejs
Date:9. Maijs 2021 - 13:20
(Link)
Laiks nelīdzēs. Pagājušvasar kovids pie mums ņēma un izčibēja bez kādas vakcinācijas, tātad tās nav tieši saistītas lietas.

Līdz gada beigām vairumā valstu bara imunitātes vairs nebūs vakcīnu derīguma termiņa un jauno vīrusa apdeitu dēļ, taču kā jau minēju -ierobežojumiem jau vairs nav sakara ar slimību; tāpat kā jebkurš cits ārkārtējais stāvoklis, pēc palaišanas tie dzīvo paši savu dzīvi.

Ja mēs to frāzi saprotam kā "masu vakcinācija ievērojami samazinās smagi saslimušo skaitu Latvijā un pasaulē", tad es tam piekritīšu.

Starp citu, Manausa to bara imunitāti sasniedza jau pirmajā vilnī (76% izslimojušo pilsētnieku), bet tas viņu nepaglāba no nākošā viļņa pēc pusgada. https://www.abc.net.au/news/2021-03-01/inside-manaus-brazil-coronavirus-crisis-second-wave/13183706