making sense - Komentāri [ieraksti | vēsture | ko es lasu | par mani]
gedymin

[   par mani   ]
[   arhīvs   ]

7. Maijs 2021|12:14

gedymin
Man ir necerēti ātri pienākusi iespēja vakcinēties, pie tam veselas trīs - abās darba vietās, un individuāli, pierakstoties manavakcina.lv. Vēl februārī savas izredzes tikt rindā vērtēju uz vasaras beigām.

Darvas piliens medus mucā ir faktā, ka redzēju, cik daudz cilvēku atsakās no vakcinēšanās. Esmu redzējis vienas darbavietas vakcīnpieteikto skaitu - tas ir aptuveni puse no kopējo darbinieku skaita. Šaubos, vai lielākā daļa no pārējiem ir jau vakcinēti vai vakcinēsies citur, visticamāk, viņi nogaidīs vai negrib vispār. Domāju, ka darba vieta nav īsti reprezentatīva un kopumā valstī varētu būt pat sliktāk.

Šim vajadzētu kļūt par kārtīgu trauksmes signālu, ka viss tomēr progresā un pasaules attīstībā nav labi un kārtībā. Tas ir, ja kādu vēl nepārliecina politikā notiekošais. Politikā vismaz ir tāds attaisnojums, ka daudz kas balstās uz vērtībām un viedokļiem. Hei, varbūt es esmu tas, kurš politikā kļūdās? Bet veselība liekas tik universāla cilvēku vērtība, cik nu tādas vispār ir iespējamas. Ja kāds negrib labu veselību sev, tad viņam visticamāk nav atšķirīgs viedoklis. Viņš vienkārši kļūdās.

Ja cilvēks negrib vakcinēties UN tiešām ir tas retais gadījums, kad riski vakcīnas viņam ir lielāki nekā riski no covid - tad redzu tikai šādus variantus:
- cilvēkam ir ļoti neparasta vērtību sistēma, kas augstu nevērtē citu cilvēku veselību (šis gadījumā, ja cilvēks nav pašizolējies)
- cilvēks nav svarīgi, lai ierobežojumi beidzas
- cilvēks tomēr kļūdās attiecībā uz riskiem citiem un/vai vakcinācijas ietekmi uz ierobežojumu beigām
saite Read Comments

Reply:
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..