making sense - Ne visai nopietni [ieraksti | vēsture | ko es lasu | par mani]
gedymin

[   par mani   ]
[   arhīvs   ]

Ne visai nopietni [12. Apr 2019|08:41]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
saiteatstāt nospiedumu

Comments:
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:12. Aprīlis 2019 - 21:55
(Link)
Erm.. bet tu parts tādā gadienā apgāz savu kritiku par kultūras finansēšanu (kuru es neatbalstu jo imo huiņa). Normāla māksla un izziņa ir dabisk funkcionālas civilizācijas produkts. Mūsu civs vairs nav funkcionāls un lielu daļu no tā ko tā finansē ir BS, laikam tāpēc šīs bezjēdzīgās runas.
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:12. Aprīlis 2019 - 21:57
(Link)
Nu lūk un TF ir normāla izziņa. BS ir tipa homeopātija un tml pseido zinātnes. Otrkārt tu sevi arī drusku apgāz runādams par LHC. Vispirms bija tēze ka teoretiskas spekulācijas abstraktas, tērējam naudu, slikti. Tad LHC tērējam naudu slikti. LHC nav teorija, tā ir praktiska eksperimentāla iekārta, tieši ``kaut kas taustāms`` kā tu izteicies.
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:12. Aprīlis 2019 - 22:01
(Link)
Labi labi, es nesaku, ka nevajag sexperimentēt un pētīt, bet pa lielam TF jau sen ir tik abstrakta, ka strādā tikai matemātikas domēnā un pat LHC, kas ir it kā laboratorija, līdz šim palīdzējusi tikai tik daudz, ka verificējusi vai atspēkojusi kaut kādas prioras spekulācijas. Kāpēc, lai o neuzskatītu par milzīgu rūpalu, kam ir savs kolorīts, bet maz atdeves, līdzīgi kā popkultūrai?
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:12. Aprīlis 2019 - 22:09
(Link)
Tāpēc ka no tā kura ``spekulācija`` ir tuvāk patiesībai burtiski atkarājas kā mēs nākotnē sildīsimies un brauksim. Un ne tikai pa zemi.