making sense - Par uzticību: ievads blockchain iespējās [ieraksti | vēsture | ko es lasu | par mani]
gedymin

[   par mani   ]
[   arhīvs   ]

Par uzticību: ievads blockchain iespējās [27. Aug 2017|12:52]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
saiteatstāt nospiedumu

Comments:
From:[info]hessin
Date:28. Augusts 2017 - 11:30
(Link)
nez, vai atvērtais kods baigi palīdz, ir jau labāk par slēgto, bet 1) katrs to nesaprot, jāatrod kāds speciālists 2) tad jātic, ka izpildāmais kods ir tas pats un, ka 3) dators pats nav kompromitēts un lai vai ko darītu, ticēt tam nevar.
[User Picture]
From:[info]mindbound
Date:28. Augusts 2017 - 11:55
(Link)
Pie noteikta paranojas līmeņa atvērto kodu var kompilēt pašrocīgi.
From:[info]hessin
Date:28. Augusts 2017 - 14:51
(Link)
atslēgas vārdi "pie noteikta paranojas līmeņa" 😃
[User Picture]
From:[info]gedymin
Date:28. Augusts 2017 - 12:26
(Link)
Es domāju, ka ar (1) ir kā ar zinātni - katrs nesaprot un nevarētu atkārtot fizikas eksperimentus, bet ir saprātīgi uzticēties zinātniskajai metodei un ticēt, ka eksperti tos eksperimentus ir veikuši un ieguvuši zināmos rezultātus.

Pārējo praktiski risina neizmantojot datorus, bet telefonus, planšetes utt., kur visas programmas nāk no app store, kur tās, jādomā, kāds ir pārbaudījis.
From:[info]hessin
Date:28. Augusts 2017 - 14:50
(Link)
mhm, bet, datori padara lietas mazāk caurredzamas, kur nedatoru alternatīva var būt saprotama jomā neizglītotiem cilvēkiem.
Piemēram, e-vēlēšanas vs. papīra biļeteni. Cilvēks var skatīties uz biļetenu kasti visu dienu, sekot, kā tiek skaitītas balsis, kamēr datoru gadījumā tas pat speciālistam negarantē to, ka kāds nav mēģinājis noviltot balsis. Protams, katrā gadījumā var šmaukties, un ir savi plusi mīnusi, bet datoru gadījumā neizglītotam cilvēkam tiek atņemta iespēja izsekot, kas notiek.
[User Picture]
From:[info]gedymin
Date:28. Augusts 2017 - 15:29
(Link)
well, jā un nē, šobrīd uzticēties e-vēlēšanām ir slikta ideja, bet ir arī daudz tādu programmu vai elektronikas, kam uzticos vairāk par papīra.
politiskajās un finanšu sistēmās korupcija un dubultā grāmatvedība pastāvēja ilgi pirms elektronikas ieviešanas, kas norāda, ka it kā šķietamā iespēja "visam izsekot" praksē tomēr to nenozīmē, pašu sistēmu sarežģītība un necaurspīdība to liedz. pareizi realizēta elektronika komplektā ar iedzīvotāju izglītošanu varētu ievērojami uzlabot otro aspektu īpaši nemainot pirmo.
From:[info]hessin
Date:28. Augusts 2017 - 20:00
(Link)
Katra sistēma jāizvērtē atsevišķi. Nevaru komentēt, kas varētu šeit noiet greizi, bet varu atcerēties, kas jau ir nogājis greizi.

Piemēram, bitcoinam kā naudai -- kur glabāt virtuālos maciņus? Uz datora? Taisīt bekapus? Ko darīt, ja pazaudē atslēgu? Ups. Atkal ierindas cilvēkam nav skilu, lai pārvaldītu virtuālos labumus. Tad var glabāt online makos? Bet šos masveidā uzlauž, ko it kā vajadzēja speciālistiem pasargāt.

Un par app storiem arī ir stāsti, kur hijacko appus, nesen bija http://www.zdnet.com/article/google-chrome-under-attack-have-you-used-one-of-these-hijacked-extensions/

Mazliet jau offtopiks, bet atrast balansu un uzticēties datoriem ir grūti.