making sense - Akcents [ieraksti | vēsture | ko es lasu | par mani]
gedymin

[   par mani   ]
[   arhīvs   ]

Akcents [7. Jun 2017|20:09]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
saiteatstāt nospiedumu

Comments:
[User Picture]
From:[info]chrono
Date:8. Jūnijs 2017 - 01:54
(Link)
Man personīgi nav ne jausmas, kas ir tipisks latvieša akcents un vēl jo vairāk nevaru iedomāties, ka citas tautas varētu atpazīt to, jo nevienai nav pietiekoši liela saskarsme ar latviešiem. Man parasti min, ka esmu no Zviedrijas vai Norvēģijas, bet tas noteikti ir vadoties no izskata, ne tik ļoti no valodas.
[User Picture]
From:[info]kautskis
Date:8. Jūnijs 2017 - 10:17
(Link)
Akcents rodas tad, kad svešvalodas skaņas tiek izrunātas kā dzimtajā valodā. Latviešu akcentu uzreiz nodod nespēja izrunāt th (kas kļūst par z vai s), w (kļūst par v) un aspirētos līdzskaņus (aspirācija vienkārsi tiek atmesta). Tāpat, piemēram, l latviešu valodā izrunā mazliet cietāk nekā angliski. Bet taisnība, no citām tautām laikam tikai tuvākie kaimiņi varētu atpazīt latviešu akcentu.
[User Picture]
From:[info]chrono
Date:8. Jūnijs 2017 - 12:07
(Link)
Man droši vien ar angliski runājošiem latviešiem ir bijusi pārāk maza saskarsme, lai manītu mūs izceļošo akcentu (nosauktās valodas kļūdas arī nav tikai mums raksturīgas) un arī lietuviešus es pēc akcenta neatpazīstu, lai arī ar viņiem man ir bijusi jau lielāka pieredze. Kaut kā vieglāk ir atpazīt krievu, franču un itāļu akcentus, ja vien runātājs nerunā jau labā līmenī.