The village idiot - Lai met pirmo akmeni [entries|archive|friends|userinfo]
fictio

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Lai met pirmo akmeni [Jun. 25th, 2014|08:39 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Latvija ir žūpu zeme. Es dzīvoju it kā samērā šikā centra dislokācijā, bet gandrīz ikreiz, kad pieeju pie loga uzsmēķēt, pa trotuāru aiztenterē kāds galīgi pieļurbājies indivīds. Attālinoties no centra, ir vēl spožāk. Pie katra koka kāda jauka kompānija tukšo stundišķo dvuļu vai laiž apkārt minerālūdens pudelīti, kuras svaigais aromāts ir sajūtams puskvartāla attālumā. Ja tu iekāp, piemēram, 15. trolejbusā un atrodi kādu vietiņu, kur iespējams nostāties tā, lai neviens tev nečurātu virsū vai neuzlietu pivi, tad skaties pa logu, kā visur zem pieturu soliņiem kāds guļ vai gājēji smērējas gar sienām.
Lielākoties viņi visi, steberēdami apkārt, izskatās pazuduši, apmaldījušies, tā, it kā kaut ko meklētu, tikai būtu aizmirsuši, ko. Laikam tā arī ir alkoholisma būtība - būt aizmirsušam, ko esi meklējis.
linkņau

Comments:
From:[info]zero_weirdness
Date:June 25th, 2014 - 09:16 pm
(Link)
Valmierā situācija ir vēl jūtamāka.. ir tādi visu dienu uz soliņa sēdošie.. jauni, veci. ir pastāvīgie bariņi, kas siro riņķī. rīgā tik ļoti neizjutu, iespējams, labdabīgā dzīvesvietas novietojuma dēļ. šeit jau sāku atpazīt dažus.
[User Picture]
From:[info]begemots
Date:June 26th, 2014 - 11:09 am

Beauty is in the eye of beholder

(Link)
Em. 15. trolejbuss īsti neiet gar šikām centra dislokācijām. Nu, tā kā nemaz neiet. Drīzāk varētu teikt, ka tas ir trolejbuss, kas ved cauri un pa teju bomzīgāko Rīgas rajonu, līdz nonāk Ķengaragā, kas arī nav īsti slavens ar īpašu ele-glanci.
[User Picture]
From:[info]fictio
Date:June 26th, 2014 - 01:06 pm

Re: Beauty is in the eye of beholder

(Link)
Es jau nevienā brīdī nesaku, ka iet.
[User Picture]
From:[info]begemots
Date:June 27th, 2014 - 09:55 am

Re: Beauty is in the eye of beholder

(Link)
Mm, jā, es kaut kā nepareizi sasaistīju to ar to, ka tu dzīvo šikā centra lokācijā. :i
[User Picture]
From:[info]nistagms
Date:June 26th, 2014 - 08:31 pm

deģenerātu autobuss

(Link)
24. jūnijā bija lielisks brauciens autobusā pie Nefolka. nebija pilnīgi nevienas pieturas, kurā nemīcītos apkārt dzērāji. vienā bija 4 piedzērušies čuvaki, viens ap 18, trīs ap 12, sadevušies rokās un šūpojās kvadrātiņā, ik pa laikam pašķīzdami uz visām pusēm. vienam, kam patiesībā varēja būt ap 10, rokās bija kaut kāda lētā šņabja pudele. šoferis ar pāris dzērājiem arī apsveicinājās, jo pieturās kāpa ārā pīpēt, tā kā šajā datumā neuzskatīja par vajadzīgu piebraukt galamērķī laicīgi. aiz manis sēdēja 3 iereibušas deģenerātes, kurām 25. jūnijā eksāmens, bet viņas nahuj uz to nemācīsies. tikai vienai no viņām mājās vēl bija jautājumu lapiņas, jo pārējās bija tās padirsušas pālī pie upes, tāpēc viņām nemaz nebija no kā mācīties. tomēr daudz bija dzērušas, vēmušas, un viņām bija bojfrendi no visām Latvijas Republikas malām, kurus viņas daudz apsprieda, dzerot autobusa vināru un visu laiku kliedzot, ka viņas tūlīt izmetīs no šī autobusa.
pēc laika iekāpa vecene ar lielu vēderu un ļoti pretīgām botām, dzēra kaut kādu lēto alkolimonādi un kāpa ārā smēķēt. kad atgriezās, prasīja meitenēm 'jūs no Ērgļiem?', uz ko daudzas atbildēja, ka nē. 'bet Ērgļos mācaties?' nujā, izrādījās, ka viņas mācās Ērgļos, un resnā zināja, ka tur tikai tādas palaistuves kā viņas, kas nemāk uzvesties mācās, to viņas dēls arī varot apstiprināt. tad bija ilgi un gari konflikti, kuru vidū man nācās iet prom.
priekšā sēdēja krievu pāris, kuri visu laiku arī runāja par dzeršanu, dzēra kaut kādus lētos alus un ļoti skaļi lamājās, izmantojot visus krievu lamu vārdus, ko es zinu.
šoferim priekšā skanēja ļoti pretīga latviešu popmūzika. man ļoti sāpēja galva.