05 Septembris 2006 @ 10:18
 
Par ASV ieinteresētību Izrēlas agresijā pret Libānu.

Par Hezzbolah.

Tas viss gan jau ir iztulkots un lasāms arī latviski, taču, cik atminos, dažiem te bija aizdomas, ka Latvijas informācija līdzekļi nodarbojas ar ļaunprātīgu falsificēšanu.
 
 
( Post a new comment )
[info]formica on 5. Septembris 2006 - 12:34
"Hezbollah is, then, a hybrid organization -- one part social service network, one part political party, one part militia."

(C) http://www.mideasti.org/articles/doc552.html
(Atbildēt) (Link)
[info]divi_g on 5. Septembris 2006 - 21:41
Pirmais ir labs; man simpatizē tā raksta detalizētība un avotu daudzums, kaut gan, protams, tas, ka šie avoti ir teikuši to, ko viņiem piedēvē, paliek uz autora sirdsapziņas :)
Tas, ka ASV bija savas intereses Libānas krīzē, ir neapšaubāmi, tāpat kā visiem pārējiem. Un tas, ka svarīgākā interese ir Irāna, būtu diezgan loģiski, ņemot vērā to, ka attīstās situācija ap Irānas kodolprogrammu. Tāpat es nešaubos, ka Baltajā namā (un, iespējams, ne tikai tur) kā variants tiek apskatīs arī militārs uzbrukums; tomēr novērtēt, vai Libānas konflikts bija pietiekami nozīmīgs šo plānu izstrādē, es neņemos, jo imho iznīcināt kodolspēju un iznīcināt partizānu kustību ir divas dažādas lietas. Un nav arī divu domu, ka jeņķi tikai berzētu rokas, ja Izraēlai būtu izdevies sakaut Hezbollu.

Un baidos, ka latviski nekas tāds nav pārtulkots.
(Atbildēt) (Diskusija) (Link)
[info]fedrs on 5. Septembris 2006 - 21:57
Pirmais ir "Nedēļā", otrais "Rīgas Laikā".
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
[info]divi_g on 5. Septembris 2006 - 22:01
Tiešām? Esmu patīkami pārsteigts :) Tīri vai būs "Nedēļa" jāsāk lasīt.
Līdz RL man vēl šomēnes "rokas nav aizaugušas"
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Link)