27 Jūnijs 2006 @ 09:48
 
Bērnībā kāds man sastāstīja, neatceros, vai tā bija vecmamma, vai kaimiņu puišeļi turpat laukos, ka gurķim viens gals, tas kurš tumšāks, esot rūgtais. Ja no tā sāksi ēst, vai mizot, viss gurķis būšot rūgts. Protams, arī mazs būdams nedomāju ticēt uz vārda un pārbaudīju pats. Tā arī bija. Un tā arī visu mūžu, paņēmis gurķi rokā, nevilšus meklēju tā gaišo galu. Vakar pieķēru sevi šai darbībā un sadomāju pārbaudīt. A nekā! Vai nu agrāk gurķi bija zaļāki, vai arī garšās kārpiņas pieradušas pie "rūgts ir ne tikai analgīns, bet arī pati dzīve", taču nekādus  nepatīkamus garšas artefaktus nemanīju.
 
 
( Post a new comment )
[info]siltavieta on 27. Jūnijs 2006 - 09:51
rūgti jau mēdz būt tikai `vecmāmiņu` gurķi, nu, tie kas uz lauka, savā dārza stūrīti, ne jau veikalā pirktie ķīmizētie. un rūgti viņi paliek, ja ir par sausu. un nevis gaišais vai tumšais gals, bet nevar mizot no tā gala, kur ir bijis kāts :) jamizo no tā, kur bijis zieds, tad rūgtums neiziet pa visu gurķi
(Atbildēt) (Diskusija) (Link)
[info]fedrs on 27. Jūnijs 2006 - 10:04
Nu ja, kāta gals parasti tumšāks.
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Link)