26 Jūnijs 2006 @ 09:40
 
Brīnos par darvinistu aprobežotību. Un kristiešu arī. Kā tādi āži, stāv katrs par savu un citos nemaz neieklausās. Bet nav taču izslēgts, ka iespējams kompromiss, un taisnība kā vieniem, tā otriem. T.i. cilvēku radīja dievs, bet piedzima viņš mērkaķienei. Primātu Marijai. Neba nu veco miesaskāre tikai vienreiz piemeklējusi.
 
 
( Post a new comment )
[info]antuanete on 26. Jūnijs 2006 - 10:16
Nesaprotu, kāpēc kreacionisms, par kuru cīnās ASV, tiek traktēts kā "Dievs radīja pasauli 6 dienās". Tā sen vairs neuzskata, ir ļoti daudz zinātnieku, kuri atzīst, ka joprojām nav izskaidrojama pirmo olbaltumvielu ķēžu rašanās, nav izskaidroti vairāki evolūcijas aspekti, kas ir saprotami tikai tad, ja pieņem kāda augstāka saprāta iejaukšanos. Mums bioloģijas lekcijās aplūkoja abas teorijas, un tādā sakarīgā izklāstā un zinātniskā pieejā abas ir mācīšanas vērtas arī skolā. Jācer gan, ka tie amīšu reliģiozie fanātiķi paši saprot, ka kreacionisms nav Bībeles "Genesis" pārstāsts :)
(Atbildēt) (Link)
[info]kangaroo on 26. Jūnijs 2006 - 10:54
Kaņu paņatna, ka abiem taisnība...

Ādamam un Ievai bija divi dēli, nevis dēls un meita. Pat ja būtu dēls un meita, tad diezvai incests būtu laba lieta, gluži tāpat kā tas, ja dēli ar to Ievu... Tātad vai nu viens, vai otrs, vai abi bračkas bija zoofili piespiedu kārtā. Tā nu arī tā cilvēce panesās... Nekur gan nav zvanīts, ka Labais Onkulis neradīja vēl cilvēkus arī vēlāk.
(Atbildēt) (Link)